8M
La Diputació de València se suma a la commemoració del 8 de març visibilitzant a la dona en el món rural
El diumenge 8 de març 650 dones de la Serranía de l'associació ‘Filant Vides’ seran rebudes per una comitiva institucional en la Plaça dels Furs, al costat de les Torres de Serrans
REDACCIÓ - 06/03/2020
Manifiesto 8M
Manifiesto 8M
La Diputació de València ha volgut sumar-se aquest divendres als actes de commemoració del 8 de març amb la lectura pública en la plaça de Manises del Manifest 8M, que va ser aprovat a través d'una moció en el ple del mes de febrer de la corporació, amb el suport dels grups del PSPV, PP, Compromís, Ciutadans i La Vall ens Uneix.
El president de la institució provincial, Toni Gaspar, ha inaugurat l'acte llegint el primer extracte del manifest. Posteriorment, les diputades i diputats Pilar Molina, Dolors Gimeno, Modest Martínez i Pilar Sarrión, així com les representants sindicals d'UGT, Pilar Gímenez, i de CSIF, Yolanda Selma, han participat també en la lectura de la moció. La responsable de l'àrea d'Igualtat, Eli García, ha sigut l'encarregada de concloure amb esta primera part de l'acte, que ha comptat també amb la presència d'altres diputats i diputades de la corporació.
Els grups que han subscrit l'acord, proposen, entre altres punts, l'aprovació d'una Llei d'Igualtat Laboral, amb la finalitat de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació i posar fi a la discriminació que encara es donen en algunes professions amb les dones embarassades.
La segona part de l'acte ha estat protagonitzada per l'associació Filant Vides, formada per dones de l'àmbit rural procedents de la comarca dels Serrans, que ha dut a terme el projecte Sororidad La Serranía, mitjançant el qual s'ha decorat la façana de la Diputació i d'altres edificis institucionals amb hexàgons elaborats per 650 dones dels 19 municipis de la comarca, amb l'objectiu de crear una gran obra d'art que done visibilitat a la dona rural.
La diputada Eli García ha posat l'accent en "el compromís adquirit per la Diputació per a secundar i defensar el paper de la dona en el medi rural".
Acte del diumenge
Una de les dones de 'Filant Vides', Fina García, ha pres la paraula per a, a través d'un emotiu discurs, explicar el significat del projecte 'Sororidad La Serranía', gràcies al qual es dignifica l'art de teixir, i donar detalls de l'acte que tindrà lloc el diumenge 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona, sota el lema 'Dones rurals, dones visibles'.
Aqueix dia, a les 11 del matí 650 dones que vénen de la Regió muntanyenca es reuniran en el pont de Serrans per a creuar juntes les Torres de Serrans. Una vegada en la plaça dels Furs, seran rebudes per una comitiva formada pel president de la Diputació, Toni Gaspar, la diputada d'Igualtat, Eli García, el vicepresident i diputat Carlos Fernández Bielsa, al costat de responsables de la Generalitat Valenciana i del Govern d'España.