PANDEMIA / DRETS HUMANS
Compromís reclama al govern central el tancament del CIE de Sapadors, la posada en llibertat i el reallotjament dels seus interns per a complir amb les mesures contra el coronavirus
La parlamentària de Compromís recorda que en els CIEs es té recloses a persones que es troben detingudes sense haver comés cap delicte
REDACCIÓ - 03/04/2020

La diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís en Les Corts Cristina Rodríguez ha reclamat al govern central "que tanqueel Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de SapadorsdeValència, allibereni reallotgena tots els seus interns de manera que puguen complir-se les condicions imposades per l'estat d'alarma decretat".

Segons Rodríguez "la crisi del coronavirus exigeix uns protocols d'actuació que no poden complir-se en el CIE de Sapadors per les nefastes condicions que han de suportar dia a dia les persones tancades enestecentre sense cap garantia i en condicions infrahumanes".

La parlamentària de Compromís recorda que en els CIEs es té recloses a persones que es troben detingudes sense haver comés cap delicte. "És responsabilitat de l'administració central reallotjar als interns dels CIEs per a complir amb les mesures adoptades per a aturarla pandèmia del COVID19".

Des de Compromís s'exigeix que amb esta situació es tanque definitivament el CIEs de València i s'estudie condicionar-lo per a poder donar-li algun ús sanitario sociosanitarien cas de ser necessari.