SAGUNT
Els sindicats policials de Sagunt demanen condecorar al comissari principal cap i a la regidora delegada de la Policia Local
Es tracta de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau i la Condecoració Honorífica respectivament per la gestió realitzada durant l'estat d'alarma provocat per la Covid-19
REDACCIÓ - 04/07/2020
Natalia Antonino y Rafa De Manuel. EPDA
Natalia Antonino y Rafa De Manuel. EPDA

Els sindicats amb representació en la Policia Local de Sagunt, que aglutinen a més del 90% dels seus membres, han sol·licitat a l'Equip de Govern que es realitzen els tràmits oportuns per iniciar el procediment per concedir la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau al comissari principal cap de la Policia Local de Sagunt, Rafael De Manuel, per dirigir i executar amb èxit un servici en el qual, per la seua extraordinària dificultat o importància, s'hagen evidenciat rellevants qualitats professionals o cíviques, fent referència als tres mesos que ha durat l'Estat d'Alarma provocat per la pandèmia de la COVID-19.

A més, en el mateix escrit, se sol·licita que s'inicien els tràmits per a la concessió de la Condecoració Honorífica com a reconeixement a la seua dedicació i lliurament en benefici de la comunitat a la regidora de Policia Local, Natalia Antonino. Intersindical, UGT, SPPLB, APPLS i CSIF són els sindicats que signen la sol·licitud.

En el text s'agraix i felicita els dos dirigents per la gestió realitzada durant estos mesos, les seues encertades decisions, el seu suport pròxim i incondicional i el seu ànim envers tot el cos i la ciutadania en els moments més difícils. La sol·licitud, a més, reconeix el treball, la professionalitat, dedicació, sensibilitat i qualitat humana que el cos de la Policia Local en el seu conjunt ha realitzat durant els tres mesos de duració de l'Estat d'Alarma com a servei públic de la ciutat de Sagunt.

En este sentit, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assenyalat que «és una gran notícia que, per part dels sindicats policials, es valore eixa implicació i eixe treball dur, tant pel cap de policia, Rafa De Manuel, com per part de la regidora delegada, Natalia Antonino». Així mateix, Moreno destaca que «és la primera vegada en la història d'este municipi que es dóna este reconeixement per part dels sindicats i és una mostra més del gran treball en equip que hi ha hagut durant estos mesos de pandèmia. Ha sigut un treball col·lectiu però és d'agrair que hagen tingut este gest cap als màxims responsables».

Finalment, el primer edil ha agraït personalment eixa gran labor que s'ha dut a terme per part de la Policia Local i, particularment, de Rafael De Manuel i de Natalia Antonino.

Durant els tres mesos que ha durat l'Estat d'Alarma són moltes les iniciatives i decisions que s'han pres des de Policia Local, no sent fàcils ja que, entre altres qüestions, ha sigut la primera vegada en democràcia que este cos ha passat a dependre funcionalment del Ministeri de l'Interior, la primera vegada que s'ha enfrontat a una situació d'estes característiques i que s'ha vist en la necessitat de prendre mesures excepcionals.

Entre les iniciatives dutes a terme, destaquen facilitar des d'un primer moment el material de protecció adequat al personal del cos; la ràpida reacció a l'hora de confinar i posar en quarantena als agents que han pogut veure's afectats per la COVID-19, o adequar els quadrants del servei a les necessitats reals per a afavorir un servei pròxim, humà i de qualitat sense deixar de parar atenció a la previsió que es produïren casos positius, entre altres.

També es va crear el Servei d'Informació Policial (SERINPOL) per a facilitar la interpretació de les diferents legislacions, com els decrets, les ordres ministerials, les fases, etc. i així facilitar la labor policial i la unificació de criteris, evitant amb això diferents interpretacions. Destaca, en este sentit, que la Policia Local de Sagunt ha sigut referent ja no sols en l'àmbit autonòmic, sinó també nacional i d'altres cossos policials de l'Estat.

En l'escrit es destaca, també, la coordinació amb el CEMPOL, dependent de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Resposta a les Emergències, amb la Delegació de Govern i altres cossos policials com la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Autonòmica, amb la Unitat Militar d'Emergències (UME) en la prestació de servicis i quant a la formació, així com amb els diferents departaments de l'Ajuntament de Sagunt.

Pel que respecta a la comunicació amb la ciutadania, la utilització de les xarxes socials de la Policia Local ha sigut crucial. Concretament, a través de Facebook van ser aconseguides més de 770 000 persones, la qual cosa significa, segons el text, tot un èxit divulgatiu, aconseguint amb ells una imatge corporativa del cos molt positiva.

A més, des d'Educació Viària es va habilitar un programa de tasques per als i les menors i així garantir una resposta didàctica adequada durant el confinament. En este sentit, es van rebre més de 300 sol·licituds de felicitació d'aniversari per a menors de 12 anys, per al que es va editar un vídeo personalitzat per cada sol·licitud.

Altres iniciatives que s'han dut a terme van ser la de visitar els centres de majors i d'atenció especial, felicitant aquelles persones que complien més de 100 anys o la de recollir de diferents persones material de protecció per a l'Hospital de Sagunt.

Així mateix, es va coordinar la intendència per a tots els grups de treball que van realitzar torns de 12 hores i així millorar en la mesura que siga possible les seues condicions laborals, es va reforçar el personal en 9 agents interins i es va realitzar a tota la plantilla les proves de detecció de la COVID-19 que va llançar unes dades del 100% de nega