MONCOFA
La Biblioteca Municipal de Moncofa presenta de forma oficial el conte de la Colla de gegants i cabuts
REDACCIÓN - 03/08/2020
Presentació del lllibre. EPDA.
Presentació del lllibre. EPDA.
Divendres, 31 de juliol, va tindre lloc a la Biblioteca municipal de Moncofa Clara Campoamor, la presentació oficial del conte de la Colla de gegants i cabuts de Moncofa. El relat, titulat El conte de la geganta Magdalena i els seus amics, tracta sobre l'origen dels benvolguts personatges de la Colla: la geganta Magdalena, Bernat el poblador i Batiste l'apotecari. Ha sigut escrit pel conegut escriptor Óscar Hernández-Campano, i té les precioses il·lustracions del polifacètic moncofí Hugo Esteve.
A la presentació, on a més dels autors, estaven presents el secretari de l'Associació Cultura, Vicent Martí (qui en nom de la colla va aprofitar l'acte per entregar als autors una placa d'agraïment), i la regidora de Cultura, Educació, Normalització lingüística i Igualtat de l'Ajuntament, Ana Vicenta Gracia Vilalta, es van lliurar cinc exemplars del conte, en representació del poble de Moncofa, perquè estiguen a disposició dels lectors de la biblioteca.
La Colla de gegants i cabuts de Moncofa va sorgir al 2014 i participa des d'aleshores a les festes del poble així com a diferents trobades, portant el nom i part de la cultura popular moncofina per allà on va, gràcies a les ajudes tant de la Diputació Provincial com de l'Ajuntament de Moncofa.
La present edició, no vendible, ha sigut possible gràcies a l'ajuda de la Conselleria de Cultura, a través del programa SEMPRE TEU, de promoció d'ús del valencià. Pròximament, la colla lliurarà exemplars del conte al CEIP Avel·lí Corma de Moncofa, així com a les escoletes infantils del poble.