BENIGEMBLA
Compromís de Benigembla denuncia que l'acord entre el Govern i la FVMP és un nou atemptat a l'autonomia municipal
"Vulnera l'autonomia financera de les entitats locals, suposa la confiscació dels superàvits municipals i proposa excloure els ajuntaments que no disposen de romanent del repartiment dels fons provinents dels pressupostos generals de l'Estat"
REDACCIÓN - 13/08/2020
Foto Benigembla./EPDA
Foto Benigembla./EPDA
Rebutgem l'acord entre el govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per l'ús dels romanents dels ajuntaments. Només el PSOE ha votat a favor de l'acord que perjudica greument als municipis, i a Benigembla per supost.Tot el romanent de Benigembla deuria de ser per a Benigembla. Damunt que rebem molt poques subvencions comparat amb altres pobles per supost que no anem a deixar que l'estat use el romanent del municipi. Reclamem autonomia financera local ja sense excuses. El País Valencià ja està massa mal finançat per ara cedir els romanents dels ajuntaments valencians menuts, i diputacions a l'estat. Els ajuntaments menuts necessiten els romanents per a crear riquesa, benestar, i treball. Necessitem els romanents per a estimular l'economia local, i per fer front al repte demogràfic.
L'Observatori Socieconòmic de la Marina Alta també aposta per a més recursos per l'interior de la comarca, i per la sostenibilitat dels pobles de l'interior. Un dels pobles que rep menys recursos de tots és Benigembla.
L'acord és inacceptable:
"Vulnera l'autonomia financera de les entitats locals, suposa la confiscació dels superàvits municipals i proposa excloure els ajuntaments que no disposen de romanent del repartiment dels fons provinents dels pressupostos generals de l'Estat".
Cal utilitzar el superàvit municipal per implantar polítiques d'estímul econòmic local, i fomentar l'ocupació ara que és més important que mai.
Pensem que el nostre romanent deuria ser per a Benigembla perquè s'ho mereix, i perquè ens fa falta per a fer front a la crisi però també al repte demogràfic o a la transició ecològica. Tenim que ajudar als nostres autònoms, pimes, i micropimes. També cal ajudar a aquells que es troben en una situació vulnerable. Ens falta per acabar projectes inacabats, i fan falta per a començar uns altres que són vitals pel futur. Hem d'estar preparats per un futur que serà prou dur millorant l'economia local, i millorant el benestar de les persones.