LA POBLA DE FARNALS
Els xiquets i xiquetes tornen a les aules de La Pobla de Farnals mig any després de l'inici de la pandèmia
Els vials estaran tallats al trànsit rodat i la Policia Local, amb el reforç de Protecció Civil, supervisarà en tot moment l’entrada i eixida dels menuts
REDACCIÓ - 07/09/2020
Planificació del curs escolar en La Pobla de Farnals. EPDA
Planificació del curs escolar en La Pobla de Farnals. EPDA

Quasi mig any després des de la declaració de l'Estat d'Alarma per la pandèmia de la Covid-19, els xiquets i les xiquetes de la Pobla de Farnals han tornat este dilluns dilluns a les aules per a reprendre l'educació reglada de forma presencial. Ho han fet seguint els protocols establerts per part de la conselleria d'Educació, amb la coordinació de centres educatius i l'Ajuntament, per tal de garantir la màxima protecció i seguretat possible davant el Coronavirus.

En el cas del CEIP Cervantes, les famílies hauran de prendre la temperatura als menuts abans d'anar a l'escola, la mascareta serà obligatòria per als xiquets i xiquetes de primària i accediran al centre de forma escalonada. El dia 7 tot l'alumnat entrarà per l'accés del carrer Escoles i a partir del dimarts es desdoblarà l'entrada pel carrer Immaculada per a evitar aglomeracions, per on accediran també els xiquets i xiquetes d'infantil. Els vials estaran tallats al trànsit rodat i la Policia Local, amb el reforç de Protecció Civil, supervisarà en tot moment l'entrada i eixida dels menuts, garantint la seguretat ciutadana i impedint la conformació d'aglomeracions per a evitar possibles contagis. El regidor delegat de la Policial Local, Sergio Cebrián, ha manifestat que es farà "un esforç addicional" per a protegir la població, amb una gran dedicació dels recursos policials per a controlar l'accés als centres escolars, i demana col·laboració ciutadana perquè tot discórrega de la millor manera possible.

Tot i que queden alguns assumptes en l'aire davant l'inici del curs escolar per la situació excepcional creada per la pandèmia, el passat divendres tingué lloc el Consell Escolar del CEIP Cervantes, on es van resoldre algunes de les principals demandes de les famílies de la localitat. La reunió, realitzada de forma virtual, va comptar amb la participació de tots els sectors implicats en l'àmbit educatiu junt amb la nova regidora d'Educació, Carmen Alcíbar. Es va acordar que, tot i no estar resoltes les ajudes de menjador i no haver rebut el llistat que la conselleria realitza amb la baremació de les sol·licituds, el dilluns hi haurà servei per a totes aquelles persones que hagen demanat el servei en temps i forma i per a tot l'alumnat del transport escolar.

Pel que fa al servei d'Escola Matinera, s'han realitzat les gestions necessàries perquè cap alumne es quede sense plaça, ampliant l'oferta amb una nova aula al gimnàs del col·legi públic, afavorint així la conciliació de les famílies. Al Consell Escolar també es van tractar altres aspectes, com les gestions que s'estan realitzant des de la regidoria d'Educació per a destinar un sanitari al centre o la iniciativa de la regidoria de Serveis Socials de facilitar tauletes amb accés a internet durant tot el curs escolar a les famílies més desafavorides.

Davant la tornada a l'escola, l'alcalde de la Pobla de Farnals ha expressat que hi ha incertesa "al voltant de les beques, les places de menjador i, sobretot, alhora de saber com evolucionarà la pandèmia amb l'inici de les classes, però no podem ficar el cap baix terra com els estruços i entre tots trobarem la millor solució per als xiquets, per a la conciliació familiar i per a la salut dels treballadors i de la ciutadania".