LA POBLA DE FARNALS
Protecció Civil de La Pobla rep enguany el Premi Farnals per la seua tasca en la pandèmia
El Premi Farnals s’atorga des de l’any 2015 per homenatjar públicament la labor excepcional de personalitats o col·lectius del municipi i s’emmarca dins la celebració de les Festes Patronals
REDACCIÓ - 14/09/2020
Membres de Protecció Civil de La Pobla de Farnals. EPDA
Membres de Protecció Civil de La Pobla de Farnals. EPDA

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Pobla de Farnals ha decidit atorgar el Premi Farnals d'enguany a l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil, en reconeixement a la tasca realitzada de forma desinteressada per les persones que integren l'entitat des de l'inici de la pandèmia.

El Premi Farnals s'atorga des de l'any 2015 per homenatjar públicament la labor excepcional de personalitats o col·lectius del municipi, i s'emmarca dins la celebració de les Festes Patronals. Tot i que enguany tots els actes han estat anul·lats, el pròxim dissabte hi haurà un castell de focs d'artifici, pels festers de Sant Francesc i les Filles de Maria amb la col·laboració de l'Ajuntament.

"Enguany no ha estat possible el desenvolupament de les festes, però el cap de setmana passat comptarem amb un passacarrer de la Unió Musical dins la campanya de concerts que sufraga la Diputació, i que haguera marcat l'inici de la programació. Tanmateix, amb el castell de focs d'artifici del dissabte, hauríem tancat els actes festius si les nostres vides no hagueren estat marcades per la pandèmia del coronavirus. D'alguna forma, amb aquestos dos actes i amb el Premi Farnals, donem testimoni que el poble seguix viu, bategant a l'espera de recuperar la normalitat absoluta", ha expressat l'alcalde de la Pobla, Enric Palanca.

Pel que fa al Premi Farnals, es lliurarà al voltant del 9 d'Octubre, i consistix en un acte públic en el qual l'Ajuntament lliura l'obra anomenada "Veler sobre la mar", una escultura única realitzada per la mestra del taller de ceràmica. El regidor delegat de Protecció Civil, Sergio Cebrián, s'ha mostrat satisfet amb la decisió d'atorgar el guardó a l'agrupació de voluntaris, perquè tot i que són un col·lectiu de recent creació, "han sigut un orgull i un exemple en tota la comarca, col·laborant amb el repartiment d'aliments dels Serveis Socials de la Mancomunitat, amb el lliurament de mascaretes porta per porta als domicilis de la Pobla de Farnals, amb la felicitació d'aniversaris als menuts del municipi durant el confinament o amb el repartiment de medicaments, entre moltes altres accions".