RIBERA ALTA
El PATER continua amb el programa de foment i suport econòmic, laboral i social de la Ribera de Xúquer en temps de la Covid-19
Aquest projecte, que ha transcorregut entre octubre de 2019 i setembre de 2020, ha tingut com a objectius millorar l’ocupabilitat de les persones, visibilitzar el teixit empresarial i fomentar l’emprenedoria social de la Ribera de Xúquer
REDACCIÓN - 16/10/2020
Foto archivo
Foto archivo
El Pacte Territorial per a l'Ocupació en la Ribera (PATER), representat pel Consorci de la Ribera i del qual formen part la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa i les organitzacions sindicals (UGT, CCOO) i empresarials (Fedalcis i l'Associació Empresarial d'Alzira) amb finançament del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) i del Fons Social Europeu, continua el seu programa La Ribera Impulsat 4.0, una vegada s'han realitzat les accions del projecte d'innovació Impulsa Estratègia Territorial. Impulsa't cap a la digitalització i responsabilitat social.
Aquest projecte, que ha transcorregut entre octubre de 2019 i setembre de 2020, ha tingut com a objectius millorar l'ocupabilitat de les persones, visibilitzar el teixit empresarial i fomentar l'emprenedoria social de la Ribera de Xúquer.
Aquest programa compta amb tres vessants principals:
· Transformació digital de les empreses
· Formació i orientació en ocupabilitat
· Estratègia social i territorial
A causa de la Covid-19, aquest programa ha hagut de canviar la seua metodologia de treball i passar de ser presencial a ser impartit en línia, ajudant els participants a iniciar-se a l'entorn en línia.
Transformació digital de les empreses:
S'han dut a terme una sèrie de sessions formatives, informatives i d'orientació anomenades "càpsules de coneixement" sobre màrqueting digital obertes a totes les empreses i autònoms de la Ribera de Xúquer.
Un total de 15 sessions de formació presencials i 6 tallers en línia s'han realitzat durant els mesos del confinament. El nombre d'assistents presencials i en línia ha sigut de 178 i 129 respectivament, provinents de diferents punts de la Ribera. S'han tractat temàtiques com Word Press, Facebook e Instagram Ads, Social Selling en Linkedin, Google My Business (SEO local), Word Press, principals Market Places (Amazon, Etsi, Ebay, Correus), E-Mail Marketing, analítica web, etc. Huitanta-tres empreses, principalment pymes i comerços, han participat en aquest projecte,
Els tècnics de La Ribera Impulsa han fet un seguiment a través de tutories personalitzades a les empreses i han elaborat un document de diagnòstic digital individualitzat.
Formació i Orientació en Ocupabilitat
L'objectiu d'aquesta línia ha sigut la millora de l'ocupabilitat de les persones desocupades de la comarca mitjançant un procés que afavorisca la innovació en l'àmbit de la capacitació personal i professional d'aquestes, així com sensibilitzar sobre la importància i la necessitat d'incorporar la digitalització en persones i empreses contribuint al desenvolupament local sostenible de la comarca.
Amb un equip de quatre orientadors laborals, s'han instal·lat 12 punts d'atenció en diferents pobles de la Ribera. Així mateix, s'ha fet un seguiment i assessorament a 204 persones desocupades, de les quals 72 s'han incorporat al mercat laboral.
Estratègia Social i Territorial
En aquest punt d'actuació es van elaborar les Estratègies Territorials d'Ocupació de la Ribera de Xúquer, amb la col·laboració de la Universitat de València i amb l'objectiu de prioritzar les línies d'actuació en la comarca en matèria d'empresa i ocupació, tenint presents les conseqüències de la COVID-19.
Aquest programa ha donat a més la consolidació del FÒRUM DE PARTICIPACIÓ COMARCAL creat en la fase de diagnòstic territorial per a l'avaluació, seguiment d'actuacions realitzades i propostes de millores i accions futures. En aquest sentit s'han convocat dos fòrums durant el mes de juliol i setembre amb la participació de més de 35 agents en matèria de desenvolupament local, ocupació, empresa, formació i inserció sociolaboral rellevant de la comarca.