MELIANA
L'Ajuntament ha adquirit l'immoble dels antics Salons Meliana
Amb una inversió de 301.768 euros de fons propis
- 20/10/2020
Façana des antics salons Meliana. EPDA
Façana des antics salons Meliana. EPDA

L'Ajuntament de Meliana ha adquirit l'immoble del c/ Ramón y Cajal on s'ubicava l'antic local de banquets, Salons Meliana. Es tracta de la planta baixa, d'uns 500 m2, i les dos plantes superiors, que fan un total de 966 m2. La inversió municipal total per a l'adquisició ha sigut de 301.768 €. L'immoble estarà dedicat principalment a la reubicació dels serveis de l'Àrea Social de l'Ajuntament, principalment el Serveis Socials Municipals, que ara presten el servei en un local llogat.

Com explica la regidora de Serveis Socials, Marta Valero: "ja en la legislatura anterior, el Departament de Serveis Socials vam plantejar la necessitat de reubicar els nostres serveis en un espai més ampli que permetera millorar i ampliar les prestacions i els programes de l'àrea, que cada volta en són més". De fet, ara mateix l'espai actual és insuficient i els programes s'han hagut de repartir per diferents dependències municipals. La finalitat és poder tindre un únic espai de referència i el local adquirit reuneix les condicions necessàries.

En aquest sentit, incideix la responsable, "el fet que disposem d'una planta baixa àmplia pràcticament diàfana permet plantejar un espai de treball i d'atenció a les persones usuàries molt millorat, alhora que, per les característiques de l'edifici, es pot generar un ampli pati de llums i l'entrada directa de llum natural que millore les condicions de treball". En aquest cas, es tracta d'una reivindicació del personal de l'àrea, ja que l'actual espai no disposa de llum natural. Però a més, detalla la regidora, "la primera planta actualment té dos vivendes diferenciades i la segona és un espai diàfan, fet que permet planificar actuacions per a atendre altres necessitats i projectes de l'àrea i de l'Ajuntament mateix". Amb el valor afegit que ha suposat constatar que el paviment d'una de les vivendes és de mosaic Nolla, un valor patrimonial característic de la localitat.

El pas següent, tal com ja es va informar, serà la redacció del projecte i l'execució de les obres de rehabilitació. Així, Valero recorda: "la Generalitat Valenciana, per mitjà de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha incorporat l'actuació de rehabilitació de l'edifici de Meliana dins del programa Reconstruïm Pobles, amb una inversió de 480.000 €". Un programa d'actuacions urbanes per a atendre, entre altres, la rehabilitació d'edificis de patrimoni municipal de caràcter social, cultural, i/o històric, com és el cas.