AMPARO SELLÉS
EL SOROLL MATA
Sellés es columnista de El Periódico de Aquí
AMPARO SELLÉS - 26/10/2020
AMPARO SELLÉS
AMPARO SELLÉS

Són les quatre del matí bona hora per escriure este articulet sobre el silènci, sobre els beneficis de no escoltar res ni ningú. A més a més amb les restringions horaries degudes a l'estat d'alarma que a hores d'ara tenim no hi ha soroll que embrute esta calma.

Com afecta el silenci a les neurones? -Això m'interessa que me'n falten moltes.

Fa que es reprodueixen. Sabem que amb dos minuts de silenci n'hi ha prou per disminuir la pressió arterial i el ritme cardiac.

Però no existeix el silenci absolut.

Cert, sempre tenim els nostres sorolls interns, per això hem de recórrer als que senten bé, com els de la natura i no a eixos que ens bombardegen amb missatges que no fan altre que matar-nos llevant-nos la pau interior i la tranquilitat, però sobretot les ganes de viure.

Després de passejar pel camp envoltats de tarongers,comprovarem que disminueix l'hormona de l'estrés, redueix la tensió arterial i el sucre en sang, millora la salut i la concentració, però el més important és que millora la memoria, -per això amics jo no faig altre que trotar pel camp buscant-la, amb la sorpresa de que ho faig sola sense topar-me en ningú...

El silenci també ha de ser interior.

Convé tancar els ulls i anar cap a dins, perque el nostre cervell descanse (si no notes els efectes, ja saps que és el que et falta).

De fet, si vols percebre millor les emocions d'algú, o veure eixa mirada que t'enamora, tanca els ulls i concentrat en la seua veu. Notaràs un formigueig que et pessigarà la pell.

El silenci ajuda a combatre la tendencia de la ment als pensaments negatius.

Ja ho va dir Pasqual: tota la desgracia dels homes ve de no saber estar-se en repòs en una habitació.

El soroll mata. Qualsevol xicotet soroll que percebem dispara la secreció d'hormones que posen el cervell en estat d'alerta.

El soroll auditiu té un efecte nefast sobre el sistema immunològic i el sistema cardiovascular.

Segons l'Informe de l'Agència Europea de Medi Ambient l'efecte del soroll mata 10.000 persones a l'any.

Amb tot el que us he contat perquè no apaguem la tele, tanquem els ullets, ens estem calladets un ratet i no fem altre que contar borreguets o pensar en allò que dessitgem?, de segur que ens anirà d'allò més bé.

Moltes gràcies.