LA POBLA DE FARNALS
La ciutadania tria els projectes que es desenvoluparan amb els pressupostos participatius en La Pobla de Farnals
Les propostes més votades són la millora de la seguretat al poble i l’eliminació de barreres arquitectòniques al nucli de la platja
REDACCIÓ - 28/10/2020

L'Ajuntament de La Pobla de Farnals ha desenvolupat un any més els pressupostos participatius, on el veïnat ha triat els projectes a executar amb la inversió de 80.000 euros, dels quals 48.500 euros es destinaran al nucli urbà del poble i els 31.500 euros restants al barri de la platja.

Després de la fase de presentació de propostes i el posterior estudi de la seua viabilitat tècnica, econòmica i jurídica per part de l'oficina tècnica de l'Ajuntament, els veïns i les veïnes han triat entre un total de 19 projectes (11 per al poble i 9 per a la platja). En aquesta ocasió, i com era d'esperar amb motiu de la pandèmia, s'ha incrementat el vot telemàtic i ha disminuït el presencial.

Pel que fa al poble, el projecte més votat ha estat, amb 326 punts, el de la instal·lació de càmeres a les entrades del municipi per tal de vetlar per una major seguretat ciutadana. El segon projecte amb més suport en el poble és la col·locació d'un sostre en la porta del col·legi, amb 270 punts, i el tercer correspon a l'eliminació de barreres arquitectòniques urbanes, amb 250 punts.

Pel que fa al nucli de la platja, el projecte millor valorat ha estat precisament l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb 230 punts. Li segueix la ubicació de faroles solars al passeig marítim per tal de guanyar en eficiència energètica, amb 193 punts, i la creació d'un àrea de caravanes gratuïta, amb 190 punts.

El regidor de Participació Ciutadana, Sergio Cebrián, ha valorat el procés com "molt positiu i participatiu", tot i la situació creada pel coronavirus. "Per a l'equip de govern és una prioritat escoltar i donar eixida a les necessitats dels veïns i veïnes i les seues idees de millora del nostre municipi", ha explicat Cebrián, qui afirma que es per això que enguany "hem incrementat la partida fins als 80.000 euros", tot i que l'execució dels projectes es realitzarà l'any vinent. "És una iniciativa que any rere any genera més interès i participació entre la ciutadania i que esperem continuar desenvolupant en els anys vinents", ha declarat el regidor.