AJUDES
A Morella s'han aprovat les ajudes del Pla Resistir que es publicaran el dilluns
Morella presenta tres casos actius per COVID-19 amb diverses altes en els últims dies
REDACCIÓ - 06/02/2021
Ciutat de Morella
Ciutat de Morella

La junta de govern local celebrada ahir a la vesprada a l'Ajuntament de Morella va aprovar les bases de la convocatòria d'ajudes del Pla Resistir impulsat per la Generalitat Valenciana, al qual es va adherir. Aquestes ajudes són per a les empreses i persones autònomes afectades per les restriccions que provoca la COVID-19. D'aquesta manera, a Morella es destinaran 208.142 euros.

Cada persona autònoma o empresa amb menys de 10 treballadors i treballadores rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, més una variable de 200 euros per cada treballador o treballadora. En el decret de la Generalitat s'estableixen el tipus d'empreses que podran accedir, com són allotjaments, activitats turístiques, hostaleria, restauració, oci nocturn, activitats de creació artístiques i d'espectacles, activitats esportives, recreatives i d'entreteniment. Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones a càrrec seu. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d'abril de 2020.

Tota la informació de les ajudes estarà publicada a la web municipal. Cal explicar que una vegada publicades les bases d'aquestes ajudes el dilluns, hi ha un termini de 15 dies per a presentar la documentació. L'Ajuntament de Morella va traslladar la informació a l'Associació d'Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO) i a les gestories de la localitat. Així, "s'està fent un intens treball i es busca facilitar i agilitzar el procés i  que les empreses puguen rebre al més prompte possible aquestes ajudes tan necessàries" ha explicat l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A més, ha destacat que "es tracta d'ajudes molt importants a causa de la gran quantitat de persones autònomes i menudes empreses que vist disminuïda la seua activitat per la COVID-19 i les consegüents restriccions".

Situació amb la COVID-19

Morella presenta tres casos actius de COVID-19 de caràcter social que s'han produït en els últims dies. En l'última actualització hi havia nou casos, per la qual cosa, els positius augmenten, tot i les altes donades, com la tendència general arreu del país. Així, des de Salut Pública fan una crida a la importància del seguiment de les mesures establertes i evitar el contacte social. També del confinament en les persones que presenten símptomes o esperen les proves diagnòstiques.