AJUDES
Giner exigix a Ribó no deixar fora de les ajudes municipals a cap comerç minorista
El portaveu de Cs demana que no hi haja límit pressupostari per a ajudar als comerços de barri i ampliar les ajudes a l'hostaleria “donada la gravetat de la crisi econòmica”
REDACCIÓ - 24/02/2021
Fernando Giner. EPDA
Fernando Giner. EPDA
El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, no deixar fora de les ajudes municipals a cap comerç minorista de la ciutat. "Els comerços de barri, ja siguen tintoreries, perruqueries, botigues de roba… no es poden quedar fora de les ajudes per les restriccions pressupostàries. Exigim que no hi haja límit a les ajudes al xicotet comerç", ha dit Giner.

"També volem que l'Ajuntament convoque ajudes directes dirigides al sector del taxi. Encara que existeixen unes ajudes per part de la Generalitat, volem que l'Ajuntament òbriga una altra línia d'ajudes diferents i complementàries per a fer costat a un sector que està en una situació d'autèntica gravetat econòmica", ha detallat Giner.

D'altra banda, el portaveu taronja s'ha referit a les ajudes directes per a tots els sectors implicats en el reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i que estan relacionades amb els oficis artesans, "com els indumentaristas, els orfebres, els pirotècnics, els floristes, les bandes de música i tots aquells col·lectius que ha permés que les Falles siguen UNESCO".

Per a concloure, el portaveu de Cs ha recordat que demà el seu grup portarà una moció al ple "perquè s'executen els 15 milions d'euros en ajudes directes als quals es va comprometre l'equip de govern amb el nostre grup municipal". "Agraïm les ajudes a l'hostaleria, però s'estan quedat tales pel greu que és la situació, per la qual cosa caldrà replantejar-se ampliar-les quan arriben els romanents aquest mes de març", ha insistit.