REUNIÓ
Compromís trasllada a Carreteres la preocupació per la indefinició dels estudis en marxa que podrien afectar els polígons de Gata-Pedreguer
Carles Mulet considera que ha existir una millor comunicació entre l’administració central i els ajuntaments afectats en matèria de Carreteres
REDACCIÓN - 26/02/2021
Reunió/EPDA
Reunió/EPDA
Els alcaldes de Gata i Pedreguer, Josep Signes i Sergi Ferrús, acompanyats del senador de Compromís, Carles Mulet, s'han reunit hui amb el director general de Carreteres, Javier Herrero, a la seu del Ministeri, per tal d'abordar el futur del Via Parc entre aquestes dos localitats en l'N-332 així com la millora de la mobilitat en la zona i connexions de l'AP-7.

Els alcaldes han manifestat la seua preocupació per la nul·la i contradictòria informació que reben de Carreteres i que està posant en perill i bloquejant el desenvolupament urbanístic de les dues localitats, que comparteixen i impulsen, a més, un polígon industrial. "L'actual situació ens genera una certa indefensió i preocupació, ja que no sabem com informar determinades situacions o què contestar a la hora d'impulsar el nostre municipi, per que podem tindre afeccions en diferents carreteres, com la N-332 i l'AP-7", ha dit Signes, que ha titllat de "agredolça" la visita "al no conèixer quins seran els seus plans de futur". 
 
"Volem saber si els nostres polígons industrials conjunts en marxa es van a veure afectats en un futur per Carreteres i si faran cas de les demandes consensuades fetes pels ajuntaments i Conselleria a Carreteres", ha assegurat Ferrús, a la vegada que ha reclamat de nou el Via Parc, com van demanar Xàbia, Pedreguer i Gata en 2018 i que millorarà la seguretat en un habitual punt negre viari i l'accés als municipis. "Estem convençuts que podem tindre una sortida satisfactòria i que beneficie a totes les parts i econòmicament favorable per als nostres municipis", ha afegit.
 
El responsable de Carreteres s'ha compromés a escoltar les peticions dels municipis afectats i assumir les seues necessitats per tal d'ordenar el trànsit i afavorir la confluència d'idees, sense fer res unilateralment que no coneguen els municipis. En una resposta parlamentària al senador Mulet, coneguda hui mateix, el Ministeri assegura que fins que no es dispose de les conclusions dels estudis de trànsit i necessitats d'actuació per al corredor AP-7, A-38 i N-332 i AP-7, A-7 i N-340 no es projectaran i executaran les actuacions necessàries.
 
Mulet ha titllat de "preocupant" que hagen de ser els alcaldes els que d'hagen de desplaçar fins Madrid, el que demostra que la informació no flueix com deuria. "A partir d'ahí volem fer de la nostra presència al Senat una ferramenta útil per als ajuntaments i farem totes les preguntes i iniciatives necessàries, però desitjaríem una millor transparència i coordinació entre institucions", ha assenyalat el portaveu de Compromís a la Cambra Alta.
 
Properament les autoritats dels dos municipis es reuniran amb els responsables de la demarcació territorial de Carreteres.