POLÍTICA
Sanz (EU): "Ens produeix repugnància el silenci i la manipulació que el PP ha fet de l'accident de Metro"
Esquerra Unida reclama explicacions immediates de Cotino i la reobertura de la comissió d’investigació
REDACCIÓ - 30/04/2013
La coordinadora d'EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha assenyalat que el programa "Salvados" que va emetre diumenge la Sexta, "posa de manifest una vegada més el silenci, la manipulació i la desinformació amb la què el Consell ha tractat l'accident del Metro. És una actitud que ens repugna, a l'igual que el comportament de Juan Cotino, qui s'ha negat una i altra vegada a donar informació sobre els fets i sobre les acusacions que sobre ell recauen respecte els intents de comprar a les víctimes amb oferiments laborals. Cotino té l'obligació inajornable de donar explicacions, i si no ho fa, ni assumeix responsabilitats, haurà de dimitir perquè no es digne d'ostentar el càrrec que ocupa de president de la càmera autonòmica". Esquerra Unida, a més, ha presentat hui mateix de nou la petició de reobertura de la comissió d'investigació de l'accident de metro.

Sanz ha explicat: "ens mantenim en allò que hem reclamat sempre: arribar fins al final, reivindicar la reobertura de la comissió d'investigació del metro. I aquesta petició la farem tantes vegades com faça falta, tantes vegades com el PP ens la negue. No anem a cansar-nos ni un sol moment fins que no ens l'accepte", ha advertit.

La coordinadora d'EUPV ha subratllat que l'aparició de noves informacions sobre el manteniment dels trens, la seguretat de les vies, l'estat de les finestres, i altres dades que els testimonis de tècnics i experts a través de la premsa han anat desgranant, "així com la manipulació de la comissió que es va fer uns dies després de l'accident i que es va tancar en fals, mereixen que no es dilate ni un minut més la reobertura d'aquesta. Exigim al PP que l'accepte, i que ho faça per justícia, per sensibilitat, per dignitat i per respecte a la veritat i a l'Associació de les Víctimes de l'Accident de Metro 3J".