POLÍTICA
L'Alcaldessa de València insta a la societat "perqué s'unica i pose fre legal al clima de violència social que vivim"
L'Ajuntament de València condemna l'assassinat de la Presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco
REDACCIÓN - 14/05/2014
L'Alcaldessa de València, Rita Barberá, ha instat "a la unió dels partits polítics, de les institucions, de la societat en general, per a posar fre al clima de violència social que vivim, i recupera la capacitat de convivència en pau i en democràcia i l'esperit de la transició".

Rita Barberá ha realitzat estes declaracions ahir després de presidir la concentració silenciosa de les 12:00 hores en la plaça de l'Ajuntament en senyal de dol per l'assassinat de la Presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, que va morir ahir tirotejada en el carrer, prop de la seu del Partit Popular (PP), de la que també era Presidenta Provincial.

"Han matat, a tirs, en el carrer, a una persona que es dedica a la política, companya del PP, valent i compromesa. Però, al marge d'esta barbàrie que ens ha commogut a tots, que no cal vincular a res, excepte, segons pareix, a una venjança personal, cal destacar que este assassinat s'ha produït en un clima de violència social i radicalitat que creix en espiral, i davant del qual la societat ha d'unir-se per a intentar frenar-ho", ha manifestat Barberá, el qual també ha instat als Partits Polítics i a les Institucions perquè, sempre de la mà de la Llei i davall el paraigua de l'Estat de Dret, "posen fre a la violència i a la seua apologia, i no confondre amenaces reals amb frivolitats polítiques".

A l'acabe de la concentració silenciosa, en la que s'han donat cita per a condemnar l'assassinat d'Isabel Carrasco, els membres del Consistori valencià, funcionaris i veïns de la ciutat, l'Alcaldessa ha detallat els sentiments que la van abordar al conéixer la defunció de la seua companya de partit. "Vaig sentir estupor, horror, dolor, consternació, condemna i pesar. Van ser uns moments tremends i vaig tindre l'oportunitat de parlar amb l'Alcalde de Lleó, Emilio Gutierrez, i el President de la Diputació de Zamora, Fernando Martínez-Maíllo, a qui els vaig transmetre el condol dels valencians per a tots els lleonesos."