Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

Paiporta augmenta en un 64 % el pressupost de les ajudes d'emergència social

Serveis socials compta amb una plantilla de 22 persones, 17 més que a principi de legislatura
V. P. - 21/01/2019
Isabel Martín y Guillem Montoro Isabel Martín y Guillem Montoro
Un "gir radical". Així ha definit l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el camí que ha dut l'àrea de Serveis Socials durant la legislatura. Tal com va explicar en la presentació d'un estudi de dades de polítiques realitzades en Benestar Social, el govern de Paiporta ha augmentat en tres anys un 64% el pressupost per a ajudes d'emergència. Uns resultats "escandalosos", segons la primera edila que evidencien tot el que "no va fer el govern del PP", ha dit.
Les xifres de l'informe treuen a la llum el "rescat" que ha portat a terme l'actual govern: a l'augment d'un 64% de la partida per a ajudes d'emergència, se suma el grau d'execució d'aquest pressupost, que ha augmentat un 42%. Així, l'actual govern ha executat el 100% del pressupost inicial destinat a esta àrea en 2018 en contrast, tal com ha volgut resaltar Martín, amb el "35% pressupost que es quedava per executar en la época del PP".
Això s'ha aconseguit, segons declaracions de l'alcaldessa, "amb un enorme esforç de banda de tota l'administració per a reforçar l'àrea de Benestar Social, que ha passat de tindre 5 persones en plantilla l'any 2015 a les 22 amb què compta actualment". A l'inici de la legislatura, ha dit l'alcaldessa, el nou govern de Paiporta es va marcar la prioritat de rescatar persones i, amb aquesta finalitat, "altres àrees de l'Ajuntament han renunciat a incrementar la seua plantilla, tot i que ho requerien, per a concentrar tots els esforços en lluitar per la justícia social i atendre aquelles persones que es trobaven en situació de necessitat", ha explicat Isabel Martín.
Per la seua banda, el regidor de Benestar Social, Guillem Montoro, ha marcat les línies a seguir en els pròxims anys "ara que ja existeix un equip complet i qualificat" per a atendre a les persones: "és el moment de portar a terme una intervenció comunitària i familiar, perquè les situacions de risc d'exclusió social no afecten sols a una persona ni a una situació concreta, sinó al seu context, a les seues circumstàncies, i s'ha de treballar d'una forma global tots els casos que rebem".
Montoro ha explicat que l'acció del govern de Paiporta en el futur se centrarà en gestionar la nova Renda Valenciana d'Inclusió i en "fer un treball harmònic amb la nova llei de serveis socials inclusius" que aprovarà la Generalitat Valenciana.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

La candidata al Parlamento Europeo habla sobre las políticas del movimiento
Cs Torrent se compromete a solicitar una auditoría de gestión para la optimización de los servicios municipales para su eficiencia y transparencia

Otras noticias en sucesos

La niña fue localizada en la estación de autobuses de Madrid donde al parecer había viajado para conocer a un joven
El suceso ocurrió ayer en torno a las 14.30 horas en un lugar aún sin concretar por las fuentes consultadas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.