Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BONREPÒS I MIRAMBELL

Bonrepòs i Mirambell, Foios i Albalat dels Sorells comencen una transició energètica amb formació per als seus tècnics municipals

Aquest matí s'ha presentat el projecte conjunt entre Bonrepós i Mirambell, Foios i Albalat dels Sorells per transformar el seu model energètic al qual ja s'han sumat 24 municipis
REDACCIÓ - 19/07/2017
Els tres alcaldes dels Ajuntaments de l Els tres alcaldes dels Ajuntaments de l"Horta Nord amb els tècnics en la formació del Projecte EcoooLocal.

Els tres Ajuntaments s'han sumat a un projecte de diagnosi energètica que permetrà estalviar recursos, els quals destinarà a accions de transformació i eficiència energètica al municipi. Al voltant de quinze tècnics dels tres consistoris de la comarca de l'Horta Nord reben la formació d'aquest projecte que té per nom EcoooLocal i que es desevoluparà a través de la cooperativa valenciana AeioLuz i l'empresa sense ànim de lucre Ecooo.

Els Ajuntaments de Bonrepòs i Mirambell, Foios i Albalat dels Sorells han començat a treballar en una auditoria econòmic-energètica que els permetrà ser més eficient i estalviar recursos, els quals podran ser destinats a implementar plans específics d'eficiència energètica. Estes tres localitats de l'Horta se suma així al llistat de municipis de tot l'Estat, 24 fins ara, que han implementat aquest projecte capdavanter en la lluita municipal per eficiència energètica.

Implicació política, tècnica i ciutadana

Per a Rosella Antolí, alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, "les administracions han de donar exemple i ser pioneres en este canvi de model energètic i és per això que cal donar exemple i eixe camí és el que hem encetat entre els tres pobles". Rosella Antolí ha assenyalat en roda de premsa prèvia a la formació que "és important la filosofia d'implicar als propis tècnics, polítics i està clar que aquest canvi no serà possible si la ciutadania no és exigent i crítica també amb aquesta informació". En aquest sentit, ha remarcat l'actual alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell "la idea de fer altres projectes adreçats a la participació ciutadania com el 50x50 als centres educatius  i exposar els resultats d'aquesta formació a les associacions dels pobles".

Per la seua part, Nicolau Claramunt, alcalde d'Albalat dels Sorells, ha comentat que "el projecte busca fer pobles i ciutats més sostenibles, fer-les més eficients i la implicació de la ciutadania en este procés".

Segons ha explicat Sergi Ruiz, alcalde de Foios, "hem de caminar cap a un canvi de model energètic que ens permeta ser sostenibles i en eixe sentit s'emmarca la iniciativa que conjuntament hem encetat". 

Els representants dels tres municipis coincideixen en que este projecte funcionarà com a "accelerador del Pacte de les Alcaldies, la iniciativa urbana que agrupa milers d'autoritats locals en el compromís comú d'aplicar els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea en els seus territoris". Entre d'altres, els municipis signants es comprometen a reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% d'ací a 2030 i a adoptar una perspectiva integral per a abordar l'atenuació del canvi climàtic i l'adaptació a aquest.

Pas a pas per un canvi del model energètic dels tres consistoris

El Projecte EcoooLocal, que es gestiona a les tres localitats a través de la cooperativa valenciana AeioLuz i l'empresa sense ànim de lucre Ecooo, inclou un seguiment de l'evolució dels consums en base a diversos indicadors d'eficàcia i eficiència. Amb les dades aconseguides s'elaborarà un informe que descriga la situació actual i que propose noves mesures d'eficiència energètica, prioritzant, no sols aquelles amb major tornada econòmica i energètica, sinó també aquelles amb un major potencial d'implicació ciutadana. Finalment, el procés s'acompanyarà d'accions de comunicació davant els veïns i veïnes, i davant les persones amb responsabilitat política i personal tècnic de l'ajuntament.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

El monumento contará con una galería subterránea que incluirá receptáculos individuales en los que descansarán los restos óseos de los cuerpos no reclamados por las familia
La víctima perdió el conocimiento y sufrió un traumatismo craneofacial

Otras noticias en sucesos

El conductor era un joven de 24 años y tuvo que ser atendido por los servicios sanitarios
La mujer presentaba un evidente estado de abandono y necesidad y había perdido la cobertura del seguro médico por el impago de cuotas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.