Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RAFA ANGEL

El tripartit de Foios ha funcionat

Portaveu de Compromís per Foios
- 08/02/2019
Rafa Àngel. Rafa Àngel.

El PP i C's presumixen i menyspreen habitualment la gestió i els governs d'esquerra, especialment si són governs plurals. Però sembla que en molts casos i com s'ha vist al llarg d'aquesta legislatura que finalitza, 2015-2019, a Foios, aquesta visió s'ha vist amplament superada per un tripartit d'esquerres que en el plenari del mes de desembre aprovà els pressupostos per a l'any 2019. El govern de Foios ha aprovat els seus pressuposts en aquests quatre anys en temps i forma. El PP, ni amb la seua majoria absoluta, ho va fer, per tant lliçons poques.

Com a mostra del bon governar de Foios, govern format per Compromís, PSOE i VOLEM, aportarem algunes dades. L'endeutament de l'ajuntament en 2015 era d'un 105,65%, en l'any 2019 és del 44,53%, és a dir una reducció de 61 punts. En xifres absolutes, en l'any 2015, el deute era de 4.324.603,37€, en l'any 2019 és de 2.308.945,46 €. I a pesar d'aquesta millora encara tenim dificultats per a poder realitzar millores al nostre poble.

A la situació tan precària que el Tripartit de Foios es va trobar, calia afegir una sèrie de sentències per la inacció del govern municipal, que encara dificultaren més la situació. Un total de 1.264.847,28€ i a més calia afegir 800.000€ en factures sense pagar.

A pesar d'aquesta situació, que de no haver existit, a hores d'ara, no tindríem deute, el govern municipal no sols ha mantingut la prestació de serveis, sinó que s'han incrementat, en el pressupost de 2019. La inversió en partides com Serveis Social ha augmentat aproximadament un 51,83%, també han augmentat altres partides com la de la neteja, en un 34,40% i en polítiques de millora del Mediambient. Foment de l'ocupació, l'Ajuntament dedica una partida per a fer contractacions d'uns 15.000€.

Els increments en les inversions s'han pogut fer al llarg d'aquests anys per l'estreta col·laboració entre les institucions, Diputació i Govern de la Generalitat i la millora en la recaptació dels imposts que ha fet l'ajuntament, anteriorment partides corresponents a ingressos com les plusvàlues que no es cobraven, ara es cobren i es fa l'esforç perquè tots els ciutadans complisquen amb les seues obligacions amb l'ajuntament.

A menys de cinc mesos de les eleccions i amb l'aprovació dels pressupostos de 2019 en temps i forma, Compromís, PSPV i VOLEM, han demostrat durant tota la legislatura la seua capacitat per a la gestió dels interessos municipals. Els partits de dreta no creien que hi hauria aquests resultats de la tasca municipal desenvolupada durant el govern conjunt de l'esquerra local, a la qual alguns no li auguraven molta vida.

Des de COMPROMÍS PER FOIOS som conscients que les pròximes eleccions es presenten apassionants, encara queda molt per fer i cal consolidar les polítiques que s'han dut a terme per part d'un govern plural, amb transparència en la gestió i que ha comptat amb la participació dels ciutadans i les ciutadanes del nostre poble.

A pesar que som tres partits amb una personalitat pròpia, la gent de COMPROMÍS veu que cal continuar amb la col·laboració i el bon enteniment entre les forces polítiques, PSPV i PODEM, per poder fer realitat els projectes que han quedat pendents i les noves propostes que s'han de fer per als propers anys.

Hem demostrat, al llarg de la legislatura que acaba, que els governs plurals d'esquerra són garantia d'un bon govern i són una bona garantia de major transparència. Així ho hem demostrat a l'ajuntament de Foios i a la Generalitat amb el Govern del Botànic.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Los bomberos han extinguido al mediodía de hoy un incendio en un autobús de línea regular en la carretera CV-35 (pista de Ademuz). Aún se desconocen las causas del fuego por el que, afortunadamente, no ha habido que lamentar daños personales.
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.