Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
L'HORTA SUD

Els fruits de la lluita per la igualtat

L'Horta Sud presenta 141 candidatures en les pròximes eleccions municipals, de les quals 48 estaràn encapçalades per dones
MARÍA VENTURA - 23/05/2019
Alcaldessa de Alcàsser i candidata del PSOE, Eva Zamora Alcaldessa de Alcàsser i candidata del PSOE, Eva ZamoraAlcaldessa de Paiporta i candidata de Compromís, Isabel Martín Alcaldessa de Paiporta i candidata de Compromís, Isabel MartínEva Zamora, Isabel Martín i Laura Chulià Eva Zamora, Isabel Martín i Laura Chulià
La política sempre ha sigut un món dominat per homes, però des de fa unes dècades els moviments feministes han fet que esta tendència canvie cap a un punt de vista més paritari. L'Horta Sud presenta 141 candidatures en les pròximes eleccions municipals del 26 de maig, de les quals 48 d'elles estaran encapçalades per una dona. Un fet important que demostra els bons resultats que s'estan donant en matèria d'igualtat.
De els partits que millor practica l'exercici de paritat és Compromís, ja que de 20 municipis presenten tant 10 dones com10 homes; a més, els seus equips es caracteritzen per ser llestes cremalleres. Cridaner és el cas de VOX, qui presentant-se en sis localitats, també ha apostat per triar tres dones enfront de tres homes, igual que Esquerra Unida. Per part seua, el PSOE també ha preferit la visió femenina en les seues llistes elegint a 9 candidates enfront d'11 homes.
En matèria d'igualtat suspenen partits com PP i Ciudadanos. Els populars només han presentant 5 dones enfront de 15 homes a la comarca de l'Horta Sud. Mentre que els de la formació taronja, només 4 dones podran optar a l'alcaldia enfront de les seues altres 13 companys.
Pobles no paritaris
Si es fa una anàlisi per municipi, Picassent, Benetússer, Alcàsser, Massanassa i Picanya tenen més opcions per a tindre una dona al capdavant del consistori en la pròxima legislatura, ja que el nombre de candidates és major que el dels homes. No obstant això, municipis com Albal, Xirivella i Beniparrell suspenen, perquè cap dels partits han optat per la presència femenina per a encapçalar les seues candidatures.
Presència de dones
Actualment, molts dels municipis de l'Horta Sud ja han comptat, en la passada legislatura, amb una dona al capdavant de l'ajuntament, és el cas de Benetússer amb Eva Sanz, Quart de Poblet amb Carmen Martínez o Alcàsser amb Eva Zamora. Aquesta última ens explica que la seua professió "sempre li ha obligat a moure's en un món d'homes i potser per això em sent tan còmoda", però destaca que la seua "condició de dona mai l'ha parada, ni tampoc li ha afavorit" a l'hora d'ascendir o treballar dins de la vida política. Però recalca que es sent "molt afortunada" perquè ara la societat "esta recollint els fruits de tots aquests anys, perquè quan inverteixes en igualtat es reflecteix i nosaltres continuarem invertint en aquesta matèria".
La mateixa línia segueix la coordinadora del PP a nivell comarcal i candidata a l'alcaldia de Benetússer, Laura Chulià qui destaca que "mai m'he trobat pedres en el camí" i aplaudeix que el tema de la condició sexual cada vegada siga menys rellevant, perquè "es valora més a la persona que el gènere". Chulià mostra el seu "content" en comptar amb tants homes i dones vàlids dins dels populars, ja que el seu partit "ha apostat des de fa temps per encapçalar les seues llistes amb dones" com és el cas d'Isabel Bonig com a candidata a la presidència de la Generalitat Valenciana.
No obstant això, les dones viuen situacions difícils en arribar a llocs alts simplement pel seu gènere. És l'experiència que ha patit l'alcaldessa i candidata de Compromís perPaiporta, Isabel Martín qui explica que "hi ha avanços en temes d'igualtat, però a poc a poc, cal trencar el sostre dels estereotips". L'edil durant aquesta legislatura va viure un escenari difícil en rebre crítiques amb tints masclistes per part d'un Comandant de la Guàrdia Civil, Martín exposa "arribem a llocs alts, però continuem rebent atacs". Però encara així celebra la bona situació que viuen les dones en el món polític, perquè fins i tot han tingut més dificultats a trobar homes per a compondre la seua llista. En un canvi de terç, Martín explica que uns altres dels hándicap de la política és que "no es pensa des d'un punt de vista femení, perquè té poca conciliació amb la vida familiar pels horaris de les reunions, plens i comissions" fet que demostra que encara queda molt per fer.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Dieciocho titulados menores de treinta años y seis sin titulación se incorporarán en los próximos meses al consistorio
El joven de 21 años detenido este domingo después de haber dado supuestamente un paliza con un palo a su novia de 17 años en la localidad valenciana de Torrent y que poco después pasó a disposición judicial ha ingresado ya en prisión

Otras noticias en sucesos

El joven de 21 años detenido este domingo después de haber dado supuestamente un paliza con un palo a su novia de 17 años en la localidad valenciana de Torrent y que poco después pasó a disposición judicial ha ingresado ya en prisión
Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.