Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FILMOTECA

L'IVC presenta a La Filmoteca el cicle "Altres mirades: creadores i protagonistes en l'audiovisual contemporani"

El cicle coincideix amb les celebracions del Dia Internacional de la Dona Treballadora
REDACCIÓN - 05/03/2019
Cicle en la Filmoteca Cicle en la Filmoteca
La Filmoteca presenta un cicle que mostra mirades activistes, crítiques i dissidents sobre la suposada condició femenina i llança llum sobre la problemàtica a la qual s'enfronten les dones en la seua construcció com a subjectes i ciutadanes.

El cicle 'Altres mirades: creadores i protagonistes en l'audiovisual contemporani' coincideix amb les celebracions del Dia Internacional de la Dona Treballadora i està comissariat per Montserrat Hormigos, doctora en Comunicació Audiovisual i membre de l'Associació Internacional de Crítics d'Art.

El cicle s'inicia el dimecres, 6 de març, a les 20 hores, amb la projecció d''En el camino' (2010), de Jasmila Zbanic, un drama ambientat a Bòsnia i Hercegovina que proposa una deconstrucció de l'amor romàntic.

El dijous 7 de març, a les 20.15 hores, Monstserrat Hormigos presentarà el cicle al públic de La Filmoteca, abans de la projecció d''Una chica vuelve a casa sola de noche' (2014), en la qual la nord-americana Ana Lily Amirpour ofereix una història d'amors vampírics que transcorre a la ciutat iraniana de Bad City. La pel·lícula és una combinació de gèneres entre el terror, el 'western' i la novel·la gràfica.

Amb la finalitat d'evitar una visió monolítica i etnocèntrica, s'han seleccionat pel·lícules de diferents procedències geogràfiques en què les dones són creadores i protagonistes, així com diferents gèneres fílmics.

Així, el cicle recull temes com els moviments feministes històrics en la producció suïssa 'El orden divino' (2017), de Petra Biondina Volpe, o la deconstrucció de l'ideal maternal en el documental colombià 'Amazona' (2016), de Clare Weiskopf.

També s'aborden els drets sexuals i el dret a la salut en els curtmetratges 'Bref' (2013), de Christina Pitouli, i 'El Cairo 678' (2010), de Mohamed Diab, així com la construcció identitària de les dones migrants en 'Bar Bahar. Entre dos mundos' (2016), de Maysaloun Hamoud.

Contra els prejudicis de classe, religiosos o morals, i davant de la discriminació econòmica, les pel·lícules mostren una visió, allunyada del sentimentalisme i del victimisme, que encoratja al canvi de paradigma per una societat més igualitària i justa.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Cine

Mercacine es la primera agencia de comunicación y marketing especializada en el sector del cine que abre su sede en Valencia
El cicle 'Els joves germans Coen' compila les set primeres pel·lícules de dos directors que s'han convertit en un referent del cinema contemporani

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.