Dones al camp valencià .LA UNIÓ de Llauradors ha llançat "Dones del camp valencià ", una sèrie de testimoniatges i entrevistes al llarg del territori a algunes dones que ocupen cà rrecs de responsabilitat en organitzacions agrà ries, cooperatives, comunitats de regants o denominacions d'origen, entre altres.
Les dones del sector agrari i del medi rural en la Comunitat Valenciana sempre han estat acÃ, però a l'ombra de l'home, qui era titular en les explotacions i en els cà rrecs de responsabilitat de totes les entitats del sector. Al llarg dels últims anys s'entrelluquen canvis i cada vegada més dones comencen a fer visibles els seus treballs i cà rrecs, això sà d'una forma molt més lenta del desitjable.
LA UNIÓ ha pretés reflectir a través de diversos audiovisuals la mirada visible de present i de futur del paper de les dones en el sector agrari i el medi rural i per això anirà presentant a través de vÃdeos -i fins al pròxim 11 de març- una sèrie de testimoniatges de dones que han trencat el sostre de cristall i que serveixen d'estÃmul perquè altres dones seguisquen també els seus passos. Per a la presentació dels vÃdeos ha elaborat un trailer que es pot trobar ja en youtube i veure acÃ.
Al llarg de les entrevistes es parla de la presència i la visibilitat de les dones en llocs de responsabilitat i gestió dins del sector agroalimentari, de la importà ncia d'aportar la visió de les dones en un sector en el qual històricament la visió establida és la dels homes, la importà ncia de la formació i de la conciliació laboral, les seues experiències vitals i anècdotes i els reptes de futur que es plantegen.
En l'apartat de cooperatives intervé Pepa Ocheda, de Benimodo (Ribera Alta), integrant del Consell Rector de la Cooperativa Guadacoop de Guadassuar. És enginyera tècnica agrÃcola i productora de caquis. També compta amb el testimoniatge d'Alicia Vallés, enginyera tècnica agrÃcola en la Cooperativa de Cabanes (Plana Alta), encara que és de Culla i viu a Benlloc.
Pel que fa a les comunitats de regants en el projecte audiovisual, intervé Inmaculada Huguet, de Llocnou de Sant Jeroni (La Safor), qui és Secretà ria de la Comunitat de Regants Pou Crist de l'Empar i Sant Roc.
En relació a les organitzacions agrà ries apareixen en el documental Raquel Hernández, de Fuenterrobles (Utiel-Requena), helicicultora, secretà ria comarcal de LA UNIÓ a Utiel-Requena i integrant del Consell Sindical. També es pot veure a Ana Isabel Cañizares Fernández, de Dolores (Vega Baja), que forma part de la comissió executiva comarcal de LA UNIÓ a la Vega Baja i és productora de baies, alfals, farratges i dacsa enxilada.
Quant a la presència de les dones en òrgans de responsabilitat en matèria agrà ria relacionats amb la qualitat i la promoció, el projecte audiovisual desenvolupat per LA UNIÓ, compta amb la participació de Maricén Molina, directora de Certificació de la DO Granada Mollar d'Elx, doctora enginyera agrònoma; aixà com d'Isabel Navarro, viticultora de Venta del Moro, i consellera en la DO Utiel-Requena per LA UNIÓ, on també forma part de la seua comissió executiva.
Comparte la noticia
CategorÃas de la noticia