Reforçar la neteja de carrers i espais públics, resoldre les incidències de manteniment i augmentar els recursos humans en l'atenció a la ciutadania són, entre d'altres, necessitats dels equips de govern de la comarca que cada vegada oferixen més serveis als nostres veïns i veïnes en el seu dia a dia.
Hem pogut abordar estes necessitats, en gran mesura i durant les anteriors legislatures, grà cies al compromÃs i l'impuls dels governs progressistes del botà nic de les diferents administracions supramunicipals que eren conscients i sensibles al fet que vivim en pobles i ciutats on cada vegada es donen més serveis amb els mateixos recursos i que comptem amb un sector de la població amb unes condicions d'atur o vulnerabilitat que necessita treballar per millorar la seua qualitat i condició de vida.
Ara ja no està el botà nic i veiem amb preocupació que aquells programes finançats per la Generalitat valenciana (grà cies al fons social europeu), que aportaven ocupació a les persones que més ho necessiten i reforç als serveis essencials no ens els renoven. Programes com l'"Explus" i l'"Emdona" per a majors de 30 anys i per a les dones, que ens han resultat tan efectius i necessaris, no tornaran a ser possibles.
Què podem fer els alcaldes, sobretot els dels pobles més xicotets, davant la incertesa i la inquietud que esta retallada d'ajudes suposa per als nostres municipis? En el cas de Benissanó fer mans i mà nigues per poder tindre el personal necessari i fer malabarismes per atendre tots els serveis amb la millor qualitat possible.
Omplir-se la boca parlant de municipalisme des de les administracions supramunicipals a l'hora de fer polÃtica és d'allò més fà cil, però fer municipalisme acostant els recursos humans als pobles que més els necessiten i conéixer de primera mà la seua situació no ho sembla tant. I és una llà stima perquè agranar els carrers, atendre els xiquets d'una escoleta, netejar camins, arreglar jardins i una infinitat de coses més és el dia a dia d'un poble….. i eixe dia a dia ens l'estan retallant.