La zona cega és coneguda en coaching com eixa informació que tot el món sap de tu però ningú no et fa aplegar. Els exercicis de zona cega són imprescindibles per a millorar. Preguntar als teus amics que és això que sempre diuen o parlen entre ells i que tu no eres conscient ajuda a aconseguir millorar la teua vida.
Això passa també amb els territoris. És poc freqüent fer exercicis de zona cega individuals però encara més fer-ho de manera col·lectiva. Tant és aixà que s'ha creat una professió de fer-ho: l'auditoria. Cobrar per dir o admetre la veritat perquè et resulta impossible aplegar a conèixer-la o perquè directament la negues.
Fa poc vaig tindre una conversa de zona cega sobre oci digital. Dos persones havien triat València sense haver nascut acà perquè consideraven que alguna cosa estava passant a València que permetia albirar un futur pròsper.
La creació d'un ecosistema creatiu es pot fer de dues maneres: per casualitat o per causalitat. La casualitat o serendÃpia representaria la idea que la introducció d'un nou factor diferencial faça que el teu territori guanye valor afegit. El sistema habitual ha sigut la casualitat però ara tenim dades i estudis suficients com per a crear el marc que faça possible un camà de manera conscient. Sabem què i com podem fer que un territori concret encete un camÃ.
El camà digital no és una qüestió exclusivament tecnològica. El camà digital és un canvi en la manera d'organitzar la societat cap a un tipus de societat en xarxa on tot ha de canviar. Estem davant un canvi d'era com ho va ser l'Edat Mitjana o la Revolució Industrial. I les ciutats juguen un paper central en la societat en xarxa. València ha de pensar-se en termes de magnet city. Una ciutat pensada és una ciutat pròspera.
El repte digital és l'únic camà possible. La digitalització és el nou tren que no podem perdre. Tenim informació suficient per a ser-ne conscients. No és una opció. Només podem triar el moment. Podem fer tard o podem començar ja.
CategorÃas de la noticia
Quizá te interese