Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
EMPRESA

''A Caixa Popular tenim una forta implicació social''

Entrevista a Rosendo Ortí, director general de l'entitat valenciana que ix reforçada de la crisi
PERE VALENCIANO - 24/09/2015
Rosendo Ortí, director general de Caixa Popular. FOTO EPDA Rosendo Ortí, director general de Caixa Popular. FOTO EPDA
Mapa actual de la implantación de Caixa Popular. FOTO EPDA Mapa actual de la implantación de Caixa Popular. FOTO EPDA

Rosendo Ortí és director general de Caixa Popular, l'única entitat financera valenciana que ha quedat en peu -a més de Caixa Ontinyent- després del tsunami financer que ha acabat amb el Banc de València, la CAM, Bancaixa i Ruralcaixa. Ortí rep a El Periódico de Aquí a les instal.lacions centrals de Caixa Popular al Parc Tecnològic de Paterna.

-Com ha sigut el periode de crisi per a Caixa Popular?

-Ha sigut una oportunidad, perquè en aquest periode una cosa que pareixia impossible, com que les quatre grans entitats valencians desaparegueren, com ara Ruralcaixa, Bancaixa, Banc de València i la CAM, ha passat, absorbides per Cajamar, la Caixa i Banc de Sabadell. Això suposa que les decisions que es prenien a València ara es prenen a Barcelona, Madrid o Almeria. És una oportunitat perquè la gent s'ha donat compte que com a entitat valenciana només estem nosaltres i Caixa Ontinyent -a una comarca molt determinada- i caixes locales, com ara Onda, Betxí... Molts clients valencians s'han fixat en nosaltres, que no tenim cap problema de corrupció, ni problemes immobiliaris. Som una entitat ètica. Hi ha empreses que abans era impossible que es fixaren en Caixa Popular i ara treballen amb nosaltres.

-Com ha sigut el procés de creixement?

-Totes les oficines que hem obert han sigut a seus dels competidors, com per exemple en una de Ruralcaixa d'Almussafes, de Catalunya Banc a Guillem de Castro, la primera al centre de València, la Caixa d'Alcoi o un Banc de València de Gandia. L'advantatge és que la inversió per a fer-les operatives ha sigut mínima, per la qual cosa el periode per a obtindre beneficis s'acurta. És de veres que també hem patit la crisi, perquè els nostres clients també ho han passat malament, però ara estem augmentant 1.400 clients al mes. En aquestos momentos tenim 65 oficines i a final d'any comptarem amb una més en Xiva. La desaparició de la competència valenciana ens ha obert les portes a institucions que eren impensable abans, com l'Institut Valencià d'Empresa. En la mida que se'ns coneix, la gent ens valora més.

-Com funciona Caixa Popular, quina és la peculiaritat com a cooperativa?

-Caixa Popullar està en mans dels seus treballadors, que són socis. Això significa, passió, motivació. Sabent que som propietaris, si la gestió ha sigut bona, tenim assegurats els llocs de traballs i n'hi ha retorns per al coperativista. És l'única entitat valenciana i espanyola que obri tots els matins i vesprades. Front a moltes caixes que han desaparegut, per una implicación política, immobiliària, sous desmesurats i comissions extranyes, tenim una estructura transparent, on el director general cobra 3'5 voltes el que menys cobra, mentres hi ha propocions a entitats que estan a l'IBEX amb proporcions d'1-300 i la majoria està en margens d'1-100 o 1-125. Som una entitat peculiar. Tenim un Consell rector molt professional, amb el 50% format per representants de les cooperatives i un 30% del col.lectiu de treballadors.

-Quin és el concepte de banc de Caixa Popular?

-Oferim qualsevol servei que puga oferir la gran banca. Com a caixa xicoteta estem pegats al territori, però també formem part de l'Associació Espanyola de Caixes Rurales i Cooperatives de Crèdit, 24 en total, que quedem de forma independent. No depenem de ningun grup i guanyem diners. Tenim tres societats, com ara el Banco Cooperativo Español, una Companyia de Segurs (RGA) i un servici informàtic propi, integrat i punter (RSI). Som una entitat xicoteta que dóna serveis extraordinaris. El nostre equip el conformen 300 treballadors, dels quals el 95% són universitaris.

-Quines altres peculiaritats fan a Caixa Popular diferent i estan en la base de l'èxit?

-Nosaltres no enganyem. El que ha passat amb les preferents en Bankia ací és impossible. Una preferent no és un termini fix. Si es detectara, la persona aniria al carrer. Altra peculiaritat és que no hi ha 'pluriempleo'.

-La vessant social ha sigut abandonada per les caixes desaparegudes. Quin paper fa en aquest sentit Caixa Popular?

-Tenim una vocació social molt gran. Com Bancaixa i la CAM han desaparegut, han deixat de fer una tasca molt important que fem nosaltres. Hem trobat molts col.lectius que vénen per a que els ajudem i col.laborem i ho fem, amb quantitats més xicotetes, però valoren moltíssim que estigam al seu costat. Tenim moltíssims exemples pels pobles i ciutats on estem. A València el més recent és la Volta a Peu, que tradicionalment feia Bancaixa, o el València Basket. Nosaltres fem valenciania i això ens dóna visibilitat i notorietat.

-I en quant a cultura, tradicions i esport valencià?

-Estem col.laborant amb clubs locals i des de sempre amb la federació. En quant a a tradicions, com ara falles, moros i cristians, clavaries... som l'única entitat que dóna suport als pobles. El tema de la solidaritat, col.laborem amb ONGs amb l'estalvi solidari i també fem el dia del salari, en el qual se selecciona un projecte anual i donem el salari d'un dia.

-Com serà el procés de creixement de Caixa Popular?

-Obrirem tres oficines a l'any. La nostra vocació és ser la millor entitat financera valenciana.


-Actualment, l'implantació és bàsicament a la província de València. Es plantegen arribar a Castelló i Alacant i millor la presència a València ciutat?

-Efectivament, volem implantar-nos a totes les comarques valencianes i tots els districtes de València i expandir-nos cap a Castelló i Alacant, tenint en compte que hi ha altres entitats valencianes dins del nostre grup que ja estan implantades. Dir en aquest sentit que a Alcoi obrírem la primera oficina de la província d'Alacant en 2014.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Economía

Rebeca Torró, acompañada de la directora general de Industria, Empar Martínez, se ha reunido esta mañana con la Junta Directiva de AVIA, tras una visita a la planta productiva de Grupo Segura en el Parque de Proveedores de Almussafes
La oferta incluye más de 3.900 inmuebles en toda España con descuentos de hasta el 60 % sobre el valor de tasación

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.