Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
NÀQUERA

'No et deixes embolicar pel Cànnabis' és el lema proposat per al mes de juliol

Durant el mes de juliol, la campanya pretén sensibilitzar sobre les conseqüències del consum de cànnabis
REDACCIÓ - 17/07/2018
Cartell Cartell "No et deixes embolicar pel Cànnabis"

La campanya de sensibilització se centra durant el mes de juliol en el lema 'No et deixes embolicar pel Cànnabis' i es troba dins del marc del Pla Comarcal de Prevenció de Drogodependències i altres Conductes Addictives al que es va adherir l'Ajuntament de Nàquera a l'inici de l'any.

Aquesta campanya és solament una de les actuacions que des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Mancomunitat Camp de Túria s'estan duent a terme per a prevenir el consum de marihuana entre els adolescents. A més, la campanya es reforça amb la impartició de xarrades en els diferents centres i instituts de la comarca, exposicions intinerantes i informació oferida a través dels quioscs de salut.

També s'ha realitzat una enquesta per a conèixer la prevalença de consum d'alcohol, tabac i cànnabis entre els estudiants de secundària, tant de centres públics com privats. Amb açò es pretén conèixer l'edat en la qual els adolescents comencen a consumir, així com la quantitat i la freqüència de consum en la comarca.

L'objectiu és sensibilitzar sobre el consum d'aquesta droga, la qual afecta a la cognició, provocant problemes d'atenció, concentració i pèrdua d'intel·ligència, podent derivar en esquizofrènia. Segons dades extretes de diferents estudis mèdics, entre un 40% i un 60% dels joves que han sigut diagnosticats d'esquizofrènia i psicosi són consumidors habituals de cànnabis. Aquestes dades no passen desapercebuts pels psiquiatres que alerten, tal com han posat de manifest en el mes d'abril en un curs sobre aquesta especialitat mèdica celebrat a Vitòria, que existeix una relació directa entre aquestes malalties i el consum d'aquesta substància, encara que es desconeix si suposa una causa directa o simplement un desencadenant dels símptomes en consumidors vulnerables.

Per aquesta raó, des de l'Ajuntament de Nàquera veiem necessària l'actuació de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat Camp de Túria en la prevenció del consum de cànnabis i altres drogues, especialment, entre els més joves.

Otras noticias en C. Túria

El acto será en la noche del viernes 30 de agosto
La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.