Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA

1 de cada 6 denúncies per violència contra xiquets i xiquetes a Espanya té lloc a la Comunitat Valenciana

Amb motiu del Dia Universal de la Infància Save the Children posa el focus en un dels col·lectius més vulnerables, el dels xiquets i xiquetes que pateixen violència
REDACCIÓN - 20/11/2018
Acció al Congrés de Save the Children Acció al Congrés de Save the Children

Amb motiu del Dia Universal de la Infància que se celebra hui,Save the Children vol posar el focus en un dels col·lectius més vulnerables, el dels xiquets i xiquetes que pateixen violència, i recorda que a la Comunitat Valenciana es van interposar 6.097 denúncies per delictes violents contraxiquets, xiquetes i adolescents en 2017, segons les dades del Ministeri de l'Interior. En l'àmbit Estatal, es van interposar un total de 38.433 denúncies, per la qual cosa 1 de cada 6 té lloc en aquesta comunitat autònoma.

Però la violència contra la infància pot anar molt més enllà. Des de principi d'any, 20 xiquets i xiquetes han mort a Espanya a causa de la violència, mentre que a la Comunitat Valenciana són 4 els menors que han perdut la vida per aquest motiu. Els últims casos van ser els del xiquet d'Elx de dos anys que va morir a causa d'una pallissa que suposadament li va propinar el seu padrastre o les dues xiquetes de Castelló, de tres i sis anys, que van ser assassinades pel seu pare.

El director deSave the Childrena la Comunitat Valenciana,Rodrigo Hernández, assegura que "la violència contra la infància és una realitat en molts casos invisibilitzada, i no podrem acabar amb ella fins que no comptem amb les eines necessàries per a açò". "Els xiquets i xiquetes tenen uns drets que els són propis, no són un apèndix de la família i no són un element més de l'escola, per la qual cosa mereixen una Llei Integral específica que els protegisca en la seua condició de xiquets, que els defense de les agressions, de ser abusats sexualment i, en definitiva, de tota mena de violència que s'exercisca contra ells", afirma Hernández.

Precisament un dels tipus de violència contra la infància més invisibilitzat és l'abús sexual a xiquets i xiquetes. Segons les últimes dades disponibles, dels 4.211 casos que es van denunciar a Espanya, 681 van tenir lloc a la Comunitat Valenciana. A més, en la nostra comunitat 8 de cada 10 judicis acaba sense sentència, ja que acaben en sobreseuen per falta de proves.

El director deSavetheChildrena la Comunitat Valenciana afirma que "com a societat tenim l'obligació de protegir als xiquets i xiquetes enfront de la violència, de prevenir perquè mai ocórrega i de donar-los el millor tracte si arriba a ocórrer". "Una societat que no és capaç de defensar als seus xiquets i xiquetes, de protegir-los davant la violència, és una societat que no mira al present dels xiquets i que no és capaç de garantir el seu futur", assegura Hernández.

Acte en el Congrés

Amb l'objectiu de visibilitzar aquesta violència que cada dia pateix la infància a Espanya,SavetheChildrenha reproduït en el Congrés el dibuix a gran escala d'un xiquet que va ser víctima d'abusos sexuals per part del seu pare i del seu entorn durant anys. En el dibuix, el xiquet va reflectir la seua habitació com un malson ple de monstres, cadàvers, foc, fantasmes i polls.

"Cap mena de violència cap als xiquets i les xiquetes és tolerable. En un dia com hui, que recorda els drets de la infància, tornem a exigir que s'aprove amb urgència en el nostre país la Llei de Protecció Integral a la Infància per motius violents", afirmaAndrésConde, director general deSavetheChildren.

La violència contra la infància al món

Assetjament, agressió, matrimoni forçat, mutilació genital o explotació sexual són formes de violència que afecten milions de xiquets, xiquetes i joves a tot el món. Cada cinc minuts un xiquet mor en el món a causa de la violència i el 75 per cent ha patit algun tipus de violència. Cada any 30 milions de xiquetes i joves pateixen mutilació genital i 15 milions són obligades a casar-se.

Save the Children reclama en el Dia Universal de la Infància mesures que protegisquen als xiquets i xiquetes enfront de la violència i insta al Govern i a tots els grups polítics a comprometre's amb l'aprovació de manera urgent d'una Llei que protegisca a la infància a tot l'Estat.

Sobre Save the Children

Save the Childrenés l'organització independent líder en la promoció i defensa dels drets de xiquetes, xiquets i adolescents. Treballa en més de 120 països atenent situacions d'emergència i programes de desenvolupament. Ajuda als xiquets i xiquetes a aconseguir una infància saludable i segura.

A Espanya treballa des de fa més de 20 anys amb programes d'atenció als xiquets i xiquetes més vulnerables, centrats en la infància en risc de pobresa o exclusió social. A través dels seus programes a Espanya, proporcionen una atenció integral als xiquets, xiquetes i les seues famílies perquè la situació econòmica o d'exclusió social en la qual viuen els xiquets no els impedisca gaudir plenament dels seus drets i puguen aconseguir el màxim de les seues capacitats.

Categorías de la noticia

Otras noticias en En Valencià

El paisatge protegit, enguany amb molta aigua, s'ha convertit en un espai important de la província de Castelló per a desenes d'espècies que han viatjat a Àfrica

Otras noticias en sucesos

El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
La operación, culminada en Valladolid, se inició en Alicante
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.