Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RADIO

ACPV manifesta preocupació davant l'anunci de les retallades en la programació d'À Punt

REDACCIÓN - 18/06/2019

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha tingut coneixement de l'eliminació de 18 programes de la ràdio d'À Punt en el període estival, sense cap indicació que retornaran a la tardor.

La informació que s'ha fet pública parla de contractacions exteriors, en base a un model laboral i professional d'externalització i manca d'estabilitat, i d'un enfocament que, cas de confirmar-se, ens preocupa. Des del punt de vista d'ACPV, À Punt és (o ha de ser), abans que res i per sobre de tot, un servei públic, com a mínim en un triple sentit:

Primer, com a servei públic d'informació de proximitat, donant cobertura a la realitat valenciana, habitualment menystinguda en els mitjans de comunicació públics estatals i en els privats. En aquest sentit, ha de ser un instrument d'autocentrament en clau valenciana.

Segon, com a servei públic de dignificació de la nostra llengua, i ara mateix de principal contrapés a l'absolutament hegemònica presència del castellà en els mitjans de comunicació públics i privats. El fet que el Govern valencià no haja executat encara l'acord de les Corts Valencianes (la institució que representa la sobirania popular) de reciprocitat dels senyals d'À Punt i TV3, accentua encara més la importància de la televisió i ràdio valencianes en aquest sentit.Itercer, com a servei públic d'informació professional i de qualitat, que no atén a criteris als quals sí que es poden veure sotmesos els grups privats (perfectament legítims, però sense caràcter de servei públic). En temps de "fake news" i de desprestigi d'algunes fonts periodístiques, aquesta funció esdevé d'una gran importància per a garantir una democràcia de qualitat.

Però parlar de model vol dir, a la pràctica, parlar de les condicions que poden fer possible aquest model (i per tant de posar en qüestió les que, contràriament, puguen posar-lo en perill o impedir la seua realització). I és evident que un servei públic d'informació de proximitat, professional i de qualitat, i de dignificació de la nostra llengua, demana una aposta que, més enllà de la retòrica, es concrete en la dotació pressupostària, en la priorització de l'estructura pública i en l'estabilitat.

És per tot això que ACPV expressa la seua preocupació per la notícia, manifesta que calen mitjans públics de comunicació ben dotats de pressupost per mantenir una programació de ràdio i de televisió de qualitat en valencià, i espera que ens trobem davant d'un reajustament estival de programació com el que fan altres mitjans i no d'una retallada encoberta de la ràdio i la televisió públiques valencianes, a les quals el nou Govern valencià ha assegurat que garantiria «un finançament suficient».

Categorías de la noticia

Otras noticias en Cultura

La compañía tecnología ha colaborado en la producción de una pieza de la serie Surge del artista invitado de la edición, Daniel Canogar
La presentación cuenta con 26 verdaderas obras de arte

Otras noticias en sucesos

Realizó 20 movimientos con la tarjeta sustraída por un valor de 154 euros
La víctima permaneció ingresada durante nueve días en un hospital de Valencia
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.