Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RADIO

ACPV manifesta preocupació davant l'anunci de les retallades en la programació d'À Punt

REDACCIÓN - 18/06/2019

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha tingut coneixement de l'eliminació de 18 programes de la ràdio d'À Punt en el període estival, sense cap indicació que retornaran a la tardor.

La informació que s'ha fet pública parla de contractacions exteriors, en base a un model laboral i professional d'externalització i manca d'estabilitat, i d'un enfocament que, cas de confirmar-se, ens preocupa. Des del punt de vista d'ACPV, À Punt és (o ha de ser), abans que res i per sobre de tot, un servei públic, com a mínim en un triple sentit:

Primer, com a servei públic d'informació de proximitat, donant cobertura a la realitat valenciana, habitualment menystinguda en els mitjans de comunicació públics estatals i en els privats. En aquest sentit, ha de ser un instrument d'autocentrament en clau valenciana.

Segon, com a servei públic de dignificació de la nostra llengua, i ara mateix de principal contrapés a l'absolutament hegemònica presència del castellà en els mitjans de comunicació públics i privats. El fet que el Govern valencià no haja executat encara l'acord de les Corts Valencianes (la institució que representa la sobirania popular) de reciprocitat dels senyals d'À Punt i TV3, accentua encara més la importància de la televisió i ràdio valencianes en aquest sentit.Itercer, com a servei públic d'informació professional i de qualitat, que no atén a criteris als quals sí que es poden veure sotmesos els grups privats (perfectament legítims, però sense caràcter de servei públic). En temps de "fake news" i de desprestigi d'algunes fonts periodístiques, aquesta funció esdevé d'una gran importància per a garantir una democràcia de qualitat.

Però parlar de model vol dir, a la pràctica, parlar de les condicions que poden fer possible aquest model (i per tant de posar en qüestió les que, contràriament, puguen posar-lo en perill o impedir la seua realització). I és evident que un servei públic d'informació de proximitat, professional i de qualitat, i de dignificació de la nostra llengua, demana una aposta que, més enllà de la retòrica, es concrete en la dotació pressupostària, en la priorització de l'estructura pública i en l'estabilitat.

És per tot això que ACPV expressa la seua preocupació per la notícia, manifesta que calen mitjans públics de comunicació ben dotats de pressupost per mantenir una programació de ràdio i de televisió de qualitat en valencià, i espera que ens trobem davant d'un reajustament estival de programació com el que fan altres mitjans i no d'una retallada encoberta de la ràdio i la televisió públiques valencianes, a les quals el nou Govern valencià ha assegurat que garantiria «un finançament suficient».

Categorías de la noticia

Otras noticias en Cultura

"Involució" se podrá visitar hasta el 29 de septiembre y se ha inaugurado este jueves
El IVAM ha encargado el proyecto de investigación sobre el volcán de Agras en Cofrentes a la artista Lara Almarcegui

Otras noticias en sucesos

El hombre le había propinado dos patadas en la pierna izquierda y le había amenazado
Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.