Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALDAIA

Candidat per Compromís a Aldaia: 'Volem un Consell d'associacions per gestionar els recursos participatius'

Entrevista a Lluís Albert, candidat per Compromís a Aldaia
Violeta Peraita - 26/02/2019
Lluís Albert, regidor per Compromís a Aldaia Lluís Albert, regidor per Compromís a Aldaia

Parlem amb el candidat a les eleccions municipals d'Aldaia, Lluís Albert, qui representa al partit Compromís. El regidor apunta que les seues prioritats són:  joventut, transport públic i biblioteques


Si fores alcalde, quins aspectes prioritzaries a Aldaia?


Tinc una especial preocupació per les elevades taxes d'atur juvenil al municipi, que és de les més altes de la comarca. En aquest sentit, caldrà implementar mesures apostant, per exemple, per un paper més actiu de l'Agència de Col·locació en la formació i orientació laboral. També considere cabdal continuar defensant un transport públic de qualitat, posant èmfasi a aconseguir un règim d'horaris i freqüències del tren i del bus molt més eficient que el que tenim ara. I no vull oblidar que, entre les nostres màximes prioritats, hi ha una vertadera voluntat per assegurar que el servei de biblioteca esdevinga referencial a la comarca. Les mesures a implementar en aquest ordre seran l'ampliació d'horaris en època d'exàmens per a l'estudi, la renovació constant de material bibliogràfic i la modernització de la infraestructura.


Quins considera que han sigut els punts febles de l'executiu socialista de Guillermo Luján?


El gran problema del projecte Luján és que basen les seues polítiques en pocs fets. El poble necessitava un reasfaltament urgent des del principi de legislatura, i quan ho han fet?? Els últims 5 mesos abans d'eleccions. En nivell de transparència seguim sent un poble prou endarrerit als nostres veïns; a Serveis socials continuem tenim taxes d'atur massa altes, estant assenyalats com un dels Ajuntaments amb el pressupost més precari en serveis socials de tot l'Estat Espanyol. En cultura hem centralitzat la gran majoria de recursos al TAMA i estem infrautilitzant la gran majoria d'espais disponibles arreu de tot el municipi. Però sobretot destaquem l'immobilisme del govern en el tema de transport. Està clar que no depén directament de l'executiu local però en quatre anys continuem sense avançar; millor dit, continuem donant passos enrere.Heu criticat les dinàmiques de participació ciutadana que ha dut a terme l'equip de govern, que alternatives de participació proposeu des de Compromís?


Nosaltres apostem per models de participació reals i directes, sense mediadors ni polítics, sectorials (per barris, a poder ser) i amb caràcter vinculant. Volem crear un Consell d'Associacions en el qual siguen aquestes entitats les que gestionen autònomament els recursos i subvencions municipals. Cal advocar per un portal de transparència en contínua activitat i de fàcil accessibilitat. I, sobretot, aquells processos consultius que es facen al poble, complir-los des del dia u, siga quina siga la decisió.


En temps d'agitació política amb l'emergència de noves forces d'ultra dreta i amb la voluntat de la "dreta tradicional" de recuperar les alcaldies. Com veus el panorama polític?

El reviscolament de l'extrema dreta cal entendre'l en la seua dimensió internacional. La crisi ha generat frustració en la població i, ja ho sabem, és més fàcil responsabilitzar la part feble de la societat, com els immigrants, que assenyalar els vertaders culpables de la situació. A casa nostra, aquesta dreta pretén tornar a la defensa d'un nacionalisme espanyol desfasat advocant per una tornada al centralisme més ranci. Al meu parer, la propera legislatura haurem de fer una gran feina de pedagogia i de conscienciació, tant des de les institucions com des del carrer, per tal de fer comprendre a la societat que les posicions reaccionàries i essencialistes no tenen cap sentit en un món tan plural.En un poble amb tradició socialista i sols amb un canvi de govern del PP, és moment per a obrir la porta a noves forces?


Fa quatre anys el ventall ja va obrir-se considerablement, però pense que no és una questió de colors; sino de persones. La política ha de ser una ferrament de canvi i no d'assentament; per desgràcia, observem com hi ha actuals regidors i regidores que han fet de la política una professió, fent dependre el seu salari mensual de la retribució consistorial. Creem polítics dependents i subordinats a la marca que els ha ajudat a arribar a la cadira oblidant per complet l'interès general. La política ha de viure processos d'oxigenació i no permetre persones amb vora 20 anys de llegat que l'únic que fan és taponar a noves generacions que necessiten aportar nous conceptes, al mateix temps que la imatge que els dones és que la política és un seient còmode des d'on, si segueixes unes pautes, pots viure'n amb molta facilitat.


Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Los populares solicitaron la suspensión del pleno de constitución al existir dudas legales sobre el sistema de voto planteado para la elección de la Presidencia
La ciudad dispondrá de 15 puntos de recarga eléctricos distribuidos por diferentes áreas del municipio

Otras noticias en sucesos

Por una operación de compraventa de 6 fincas en el año 2010 que sirvieron para pedir un préstamo a Bankia utilizándolas como aval cuando ya habían sido vendidas
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.