Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Ciutadans demana garanties legals per als valencians atrapats a Ucraïna amb els seus fills nascuts per gestació subrogada

Jesús Salmerón insta al Consell a "mediar davant una situació que suposa un drama per a les famílies i una reiterada violació dels drets del menor"
REDACCIÓ - 24/08/2019
Jesús Salmerón. EPDA Jesús Salmerón. EPDA
El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha reclamat garanties legals per a les famílies valencianes atrapades a Kíev, Ucraïna, amb els seus fills nascuts per gestació subrogada. A través d'una Proposició No de Llei (PNL) urgent, el diputat Jesús Salmerón demana al Consell que inste al Govern d'Espanya a "permetre el registre d'aquests menors, nascuts en països on la gestació per substitució sí que està regulada, i que, al costat dels seus pares, puguen tornar a Espanya i siguen reconeguts com a espanyols". 

Tal com ha explicat Salmerón, "fins a principis de 2019, la llei permetia la inscripció en el Registre Civil d'aquests xiquets, no obstant això, i malgrat que els progenitors són espanyols, veuen com els seus fills no són reconeguts com a tal a causa d'una decisió deliberada i arbitrària de l'actual Ministeri de Justícia".

Aquesta circumstància, segons el diputat, "no solament suposa un autèntic drama per a moltes famílies, sinó una flagrant i reiterada violació de l'interés superior del menor així com del seu dret a ser inscrit i tindre una nacionalitat, recollit en la Convenció sobre els Drets del Xiquet". Per això, ha demanat que "es torne a aplicar de manera immediata la normativa que possibilitava la inscripció dels xiquets nascuts per aquest mètode". 

"S'està incorrent en una greu discriminació amb aquests menors pel mer fet d'haver nascut per gestació subrogada, estan abandonats a la seua sort i els poders públics valencians no poden continuar obviant aquest cas", ha afegit després d'insistir que "la Generalitat Valenciana hauria de posar tots els mitjans institucionals, jurídics i assistencials que siguen necessaris per a donar solució a l'emergència d'aquestes famílies valencianes".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

La asociación ha anunciado que va a elevar a la Ministra de Defensa la inquietud existente ante estos últimos accidentes y de otros anteriores, así como la solicitud de datos sobre esta siniestralidad y sus causas
La directora general de Personas Mayores señala que las políticas públicas "deben estar al lado de las personas que lo padecen y de sus familias"

Otras noticias en sucesos

El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Por una operación de compraventa de 6 fincas en el año 2010 que sirvieron para pedir un préstamo a Bankia utilizándolas como aval cuando ya habían sido vendidas
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.