Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
XIRIVELLA

Compromís aposta per la transparència i l''open government' a Xirivella

El PP frustra qualsevol iniciativa en aquest sentit amb el seu vot en contra.
REDACCIÓ - 03/03/2013

La moció presentada per Compromís al Ple de Xirivella celebrat dijous, 28 de febrer, reclamava la creació d'un pla de gestió transparent, que hauria de comportar una major accessibilitat a la informació i una aposta decidida per la participació ciutadana pel que fa a la funció d'auditoria, vigilància i control del govern.

En un moment en què els polítics són considerats el primer impediment per resoldre problemes de la ciutadania, fa falta valentia i visió política per avançar cap a la transparència en la gestió, principal ferramenta contra la corrupció i el mal govern. En aquest sentit Ricard Barberà lamenta que el PP no siga capaç de presentar el seu propi pla a favor de la transparència, "l'equip de govern devia haver fet seua la proposta i treballar-hi seriosament, ja no val queixar-se de l'herència rebuda dels governs anteriors i no posar mitjans seriosos per a corregir la situació".

La societat civil per davant

La moció de la Plataforma dels Afectats i Afectades per les Hipoteques ha estat aprovada per unanimitat, en ella l'ajuntament es comprometia a adoptar una llista llarg de mesures per facilitar, acompanyar i protegir els afectats de les hipoteques. Com sempre la societat civil, en aquest cas la PAH, per davant dels polítics, però en esta ocasió hem sabut agafar el guant.

Prescripció de les ajudes de la Generalitat

Compromís aconsegueix que el ple de manera unànime demanara la no prescripció de les ajudes concedides per la Generalitat però encara no cobrades. Compromís per Xirivella estima que 300 persones de Xirivella podrien estar pendents de rebre les ajudes a l'habitatge des de 2009, i en perill de perdre-les donada la prescripció dels deutes de la Generalitat en quatre anys.

PSOE i EU marquen distàncies amb les iniciatives d'ocupació i sostenibilitat

El portaveu de Compromís va mostrar la seua perplexitat pel fet que el PSOE i EU votaren en contra o optaren per l'ambigüitat de l'abstenció, en alguns punts del ple. "Per més que no siga la solució a tots els problemes d'atur de Xirivella, el conveni amb la FEVECTA, federació valenciana del sector cooperativista, per assessorament emprenedors en la creació de noves empreses cooperatives a cost zero per a l'ajuntament i les persones interessades hauria d'haver eixit per unanimitat. Difícil entendre el vot en contra del PSOE o l'abstenció d'EU", afirma Barberà.

Categorías de la noticia

Otras noticias en sucesos

La víctima permaneció ingresada durante nueve días en un hospital de Valencia
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.