Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALCÀSSER

Compromís d'Alcàsser presenta una moció demanant l'adhesió al manifest i pacte contra la violència de gènere i masclista del Consell

Compromís Alcàsser "estem segurs que comptarem amb la unanimitat de tots els grups municipals en aquesta tasca de donar difusió i en la lluita contra la lacra de la violència masclista que afecta a tota la nostra societat"
REDACCIÓ - 11/10/2017
Comrpomís d Comrpomís d"Alcàsser amb Oltra. EPDA

La regidora de Compromís Alcàsser ha presentat una moció per a la seua discussió al  ple del mes d'octubre de l'ajuntament, en la que se demana l'adhesió del poble al manifest i pacte contra la violència de gènere i masclista, que ha impulsat la conselleria d'igualtat i polítiques inclusives de la Generalitat valenciana.

A Compromís Alcàsser "estem segurs que comptarem amb la unanimitat de tots els grups municipals en aquesta tasca de donar difusió i en la lluita contra la lacra de la violència masclista que afecta a tota la nostra societat".

MOCIÓ ADHESIÓ AL PACTE VALENCIÀ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I MASCLISTA

La desigualtat estructural, la discriminació i l'opressió basada en el gènere com a mecanisme social que utilitza el patriarcat per a subjugar les dones respecte als homes i al constructe social d'allò "masculí" té, entre les pitjors conseqüències, l'assassinat de dones. Des que hi ha dades oficials, només a l'Estat espanyol, han sigut assassinades més dones, i els seus fills i filles, que víctimes hi va haver del terrorisme d'ETA. Davant d'aquesta situació d'emergència nacional, la societat valenciana, liderada, especialment, pels moviments feministes i pels col·lectius de dones, ha interpel·lat les diferents administracions per a arribar a un pacte d'Estat contra les violències masclistes.

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista interpel·la les diferents parts que hi intervenen perquè assumisquen i desenvolupen 293 compromisos i mesures concretes per a combatre la violència masclista i treballar per una societat basada en la cultura de la no-violència, la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i que respecte la diversitat i els drets humans, per a desenvolupar les mesures i accions en els pròxims 5 anys. El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista inclou en l'agenda pública valenciana la lluita col·lectiva contra les violències masclistes i per la igualtat de gènere. Una oportunitat per a enderrocar els murs que encara hui invisibilitzen la violència de gènere i masclista i la consideren un fet privat i domèstic, i socialitzar-la com un conflicte polític, social, cultural i simbòlic.

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista s'estructura en cinc eixos, 21 objectius i 293 mesures concretes amb l'objectiu de transformar la societat i eradicar les violències contra les dones. La feminització de la societat vinculada als valors tradicionalment atorgats a les dones, com la cultura de la no-violència, el diàleg, la gestió de les emocions i l'horitzontalitat. La promoció de l'equilibri entre l'esfera pública i privada, reproductiva i productiva, la raó i les emocions.

Un equilibri basat en la recuperació de la memòria i les genealogies de dones, així com l'empoderament d'aquestes com a nous referents socials. Una causa col·lectiva a la qual cal sumar els homes, des del treball de les noves masculinitats, i la seua despatriarcalització. Teixir sinergies amb de privilegis dels homes amb la pèrdua i l'alliberament d'opressions de les dones per a garantir una societat més lliure, segura i inclusiva.

Acords: L'Ajuntament d'Alcàsser aprova l'adhesió al manifest i pacte valencià de violència de gènere i masclista de la Generalitat Valenciana.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

En los próximos meses, la ciudad contará con una nueva sala municipal para eventos socioculturales
Una desena de conta contes participen en un festival que tindrà un record molt especial per a la figura de Llorens Giménez

Otras noticias en sucesos

Atacaron desde la cuenta de la UJI a la alcaldesa de Castelló, Amparo Marco, que denunció los hechos
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.