Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ELECCIONS MUNICIPALS

Compromís del Camp de Morvedre aspira a un diputat provincial per la zona de Sagunt

Els valencianistes es presenten 10 candidatures comarcals, 7 en solitari i 3 en coalició
REDACCIÓ - 24/05/2019
Candidats de Compromís de la comarca. EPDA Candidats de Compromís de la comarca. EPDA

Compromís pel Camp de Morvedre va presentar les 10 candidatures comarcals, 7 en solitari i 3 en coalició amb altres forces progressistes. Abans de presentar als candidats de cada població Lluís Alcaide, portaveu comarcal, destacà "la consolidació de Compromís, que modestament ha anat construint una base social sòlida que ens ha vist com la millor opció en defensa dels interessos valencians i les classes populars". "Allà on Compromís participa en el govern la ciutadania ha notat que la gestió està canviant, que és transparent i participativa, i que no es prenen les decisions de manera partidista. Ara tenim, per primera vegada, l'oportunitat d'aconseguir un dels dos diputats provincials per la zona de Sagunt -que inclou part de l'Horta Nord i Serra i Nàquera, i que sempre s'han repartit PSOE i PP- per a aprofundir en el canvi a la Diputació de València i continuar amb el repartiment equitatiu dels recursos als municipis valencians. Ara més que mai el vot a Compromís pot ser doblement útil si superem en vots al Partit Popular", afirma.

Sagunt

L'alcalde de Sagunt i de nou candidat, Quico Fernàndez, destacà la importància de conformar la Mancomunitat del Camp de Morvedre perquè tots els habitants de la comarca, visquen on visquen, tinguen els mateixos drets. "A partir de la creació del consorci del m3 i el pla comarcal de Turisme, cal impulsar l'ampliació a altres aspectes (transport, prevenció d'incendis, igualtat...) en col·laboració amb les mancomunitats ja existents, amb diàleg i decisió. Si Compromís és de nou el partit més votat a Sagunt, tornarem a ser la punta de llança de la Mancomunitat comarcal després de dècades perdudes per la falta d'interés dels grans partits", subratlla Fernández.

Les Valls

A Les Valls, Compromís es presenta en coalició en tres candidatures. A Faura amb Esquerra Republicana i Esquerra Unida formant Junts per Faura: José Cerezo reivindicà el treball de control des de l'oposició i les propostes constructives realitzades. Per a la pròxima legislatura, la promoció de la participació ciutadana serà un eix fonamental. A Benifairó, amb Esquerra Republicana, es presenta per primera vegada Junts per Benifairó: Paco Cosme ressaltà l'aposta per un canvi cap a un poble participatiu que compte amb la veu i el vot de veïns i veïnes (pressupostos participatius, secció reservada a la revista El Tabalet); un canvi que no deixe de banda la cultura (premi literari Lluís Guarner), l'educació (escola d'adults) i l'esport (recuperació de la Volta a Peu).

A Quartell la coalició Socialistes-Compromís de Quartell: Lluís Beltran explicà que es manté l'aliança que va portar el canvi al poble després de 20 anys de govern del PP de Francisco Huguet. "Oferim de nou treball i il·lusió, ara també amb l'experiència de 4 anys de govern. Hem de regularitzar la situació urbanística amb l'adequació del PGOU, millorar instal·lacions públiques (escola, biblioteca i poliesportiu) i crear consells de participació (Joventut i Agricultura)".

Canet

A Canet, Cèsar Gargallo encapçala per primera vegada la candidatura després de 4 anys de regidor junt a Ximo Pons, amb un equip que combina experiència i joventut. L'optimització dels recursos municipals, l'eficiència energètica, pressupostos participatius, millor atenció sanitària, educació pública de qualitat i en valencià i turisme sostenible són alguns dels aspectes que destaquen del seu programa.

La Baronia

A La Baronia, Palància avall, Compromís es consolida a Torres Torres: Jaume Olmos pren el relleu de Consuelo García com a cap de llista, amb l'objectiu de fer un Ajuntament més obert, transparent i participatiu, que consulte al veïnat i que estiga obert al diàleg, que cap veu siga silenciada i menystinguda. "Veïns i veïnes s'han de sentir partíceps i protagonistes de l'activitat municipal", matisa Olmos.

A Estivella es presenta de nou Francesc Mateu, que reivindicà el seu treball en l'equip de govern: "amb un sol regidor s'han fet realitat bona part de les propostes del nostre programa del 2015. Dins de l'equip de govern som la garantia de progrés i de treball coherent i eficaç".

A Albalat dels Tarongers repeteix de candidat Rafael Asensio: "hem sigut imprescindibles a l'equip de govern per a obtindre moltes millores: escola nova, ascensor a l'ajuntament, reparació de camins, inici del Pla General... Volem un poble acollidor i obert, que facilite la vida dels veïns visquen on visquen". Entre els projectes de futur: punt d'informació turística, urbanització del Camí de Segart i Pla de Pavia, millora de places...

A Petrés, l'actual alcalde, Pere Peiró, és de nou el candidat en una llista en què destacà la participació de la joventut i la il·lusió per continuar cohesionant socialment el poble. "En la gestió hem fet molts convenis per millorar infraestructures i per primera vegada hem aconseguit que es faça una intervenció al Castell per frenar el seu deteriorament; hem de continuar amb la protecció del nostre patrimoni". Com a temes prioritaris de futur destacà la circumval·lació, un pàrquing i la solució al solar del Centre Cívic.

Per últim, a Gilet, la població amfitriona, el nou candidat és Felipe Aparisi, que dedicà unes paraules d'agraïment a l'actual regidor de Compromís José Manuel Risco, i destacà que la nova candidatura està formada per persones honestes dispostes a treballar pel seu poble i fer una gestió transparent, participativa i econòmicament sostenible. "Cal donar sempre prioritat a les necessitats de les persones, el medi ambient i el benestar de veïns i veïnes. Amb això Gilet serà imparable".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Un mes después del accidente ponen a disposición Judicial al investigado, tras seguir varias líneas de investigación
L'exposició romandrà a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt del 16 d'octubre al 3 de novembre i a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt del 7 al 22 de novembre

Otras noticias en sucesos

El juicio continúa con la declaración del primer testigo llamado a testificar
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.