Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Compromís demana un informe per analitzar les causes de l'incendi de la Marjal i elaborar una estratègia de recuperació

Garcia: "Les competencies municipals es limiten a les relacionades amb l'agricultura i en este incendi no hi té res res a veure"
REDACCIÓ - 12/01/2018

La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Teresa Garcia, ha presentat una petició de documentació per demanar un informe a la Conselleria de Medi Ambient, per tal d'analitzar les causes de l'incendi de la setmana passada a la Marjal dels Moros, així com estudiar els treballs de recuperació de la mateixa, ja que "és necessari esbrinar les causes i les responsabilitats en la pèrdua d'un espai protegit d'eixa magnitud. Cal explicar amb la major transparència possible quines circumstàncies han confluït per a patir aquest desastre", ha indicat.

Segons Garcia, "cal conèixer els informes de les actuacions d'Emergències, Bombers i Policia Autonòmica, però també tindre dades per part de la Conselleria de Medi Ambient sobre l'estat de la Marjal, i de la Confederació Hidrogràfica en quant a les competències hídriques. Per previndre l'especulació i per poder prendre mesures per a que no torne a ocórrer un desastre d'aquestes característiques, hem de poder avaluar de forma objectiva el que ha passat".

"Som conscients que les causes meteorològiques varen tindre un paper clau, però no podem quedar-nos ahí. La Marjal estava seca i volem saber per quin motiu. Si tal i com estan afirmant algunes associacions ecologistes, existeix desídia en l'administració ha de demostrar-se i evitar-la".

La diputada Garcia ha explicat que "l'Ajuntament de Sagunt ha realitzat treballs de regeneració en la Marjal des del primer Pla d'Ocupació, i destina entre 500.000 i un milió d'euros des de 2013 a treballs de neteja forestal. És una quantitat de recursos molt important que no té reflex en altres administracions: l'autonòmica, perquè no en té i la conservació del medi natural és una de les àrees on l'infrafinançament és fa més palès; i l'estatal, perquè el medi ambient no sembla prioritari".

"És per això que traslladem la necessitat de realitzar un anàlisi seriós de les causes i, sobre tot, un pla per a la seua regeneració. Les competències municipals es limiten a les relacionades amb l'agricultura i en aquest cas l'incendi no hi té res a veure. Per això, davant aquesta indefensió, cal que des del Parlament valencià es demane quina responsabilitat hi ha de les altres administracions, autonòmica i estatal, per tal de poder recuperar eixe espai el més prompte possible".

"És molt fàcil fer llenya de l'arbre caigut i difamar aprofitant estos desastres, per això és necessari un anàlisi des del rigor i la transparència. Veure desaparèixer en qüestió d'hores un espai de la riquesa de la Marjal dels Moros és traumàtic, per això cal reaccionar i posar-la en valor de nou. Eixe ha de ser el nostre principal objectiu a dia de hui", ha conclòs Teresa Garcia.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Sagunt

El número uno de la lista ha explicado esta noche los motivos por los que no se presenta la nueva lista en Primarias Abiertas de Esquerra Unida Sagunt
Renascitur pone en marcha un “Trenet del Comerç-Sagunt” para conocer la ciudad

Otras noticias en sucesos

El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
El juicio continúa con la declaración del primer testigo llamado a testificar
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.