Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

Compromís per Paiporta critica l'estat del fons documental municipal

"L'espai està danyat per la precaria conservació del PP"
REDACCIÓ - 31/01/2019
L L"arxiu municipal

El grup municipal Compromís per Paiporta ha criticat l'estat en el qual es trobava l'arxiu municipal de l'Ajuntament en governs anteriors. "Ixen a la llum les imatges del lamentable estaten el que es trobaba l'arxiu municipal de l'ajuntament de Paiporta durant l'anterior Govern del Partit Popular amb Vicente Ibor al capdavant", han dit a un comunicat.  

Segons explica el partir, "la documentació es trobava amuntegada, escampada en alguns casos, a terra, sobre els escalons, desordenada i sense cap criteri d'arxivat, en la quarta planta de la casa consistorial. El Govern de Vicente Ibor no va procurar un espai adequat per arxivar tota la documentació importantproduïdaal municipi, amb valoradministratiuo històric, raó per la qual, bona part de la documentació va quedar seriosament danyadaalmullar-se amb les goteres del sostre de l'Ajuntament", han apuntat.

"A causa deles precàries condicions de conservació i el deplorable estat d'humitat de la sala on es guardaven, hi ha informació que s'ha perdut i no es podrà recuperar; correm un seriós risc de pèrdua irreparable del fons documental", assenyala la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, de Compromís.

L'Ajuntament de Paiporta va rehabilitar en 2018 un antic local municipal, anteriorment abandonat, on els treballs de magatzematge continuen fins ara. "Són centenars de documents els que es generen diàriament a una administració blica on treballen vora 200 persones per als 26.000 habitants que som. Això suposa que hem treballat per inventariar, ordenar i arxivar un conjunt de milers de documents que es trobaven en males condicions, afegits als quals es van produint cada dia", explica Jiménez.

El nou arxiu municipal, situat al carrer Fra Gabriel Ferrandis, compta amb dues plantes i una superfície de 75 metres quadrats i ha sigut una inversió de 36.850,03 euros. Actualment es treballa en la redistribució i ordenació d'expedients i documentació a la nova dependència municipal.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Memòria, artteràpia, ball, informàtica i noves tecnologies conformen l'oferta, que creix en cinc grups. La inscripció per a aquestes activitats gratuïtes es podrà formalitzar del 23 al 25 de setembre
Els ajuntaments volen donar suport la convocatòria del Moviment Feminista de València per a mobilitzar-se la nit del 20 de setembre davant el repunt d'assassinats i violacions

Otras noticias en sucesos

La víctima participaba en un taller de empleo por mediación de los Servicios Sociales municipales y llevaba unos cuantos días sin asistir.
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.