Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PATERNA

Compromís presenta una moció per uns entorns escolars més segurs i saludables a Paterna

La formació valencianista insta a l'Ajuntament a prendre diferents mesures per tal de garantir una millor qualitat de vida als xiquets i xiquetes del municipi
REDACCIÓ - 20/09/2019

Compromís per Paterna ha presentat una moció, a instàncies de l'Associació en defensa de l'arbrat de Paterna, per tal de garantir al municipi uns entorns escolars més segurs i saludables a la localitat. Per a la formació valencianista fins fa poques dècades, a Paterna, la majoria de xiquetes i xiquets, a l'igual que en altres pobles com en grans ciutats, tenien la possibilitat de desplaçar-se caminant al seu centre educatiu i d'usar els carrers per al joc, sense acompanyament de persones adultes. En l'actualitat, aquesta autonomia de moviments s'ha vist dràsticament limitada per un model urbà que prioritza la mobilitat en vehicle privat, la qual cosa ha generat tota una sèrie d'efectes sobre la vida de xiquets i xiquetes."La percepció de perill per part de les famílies ha afavorit l'augment dels desplaçaments en vehicle particular i els embossos a la porta dels col·legis, generant un cercle viciós difícil de trencar: més cotxes, més risc, menys xiquetes i xiquets caminant", ha manifestat el regidor de la formació Carles Martí.

En la moció presentada, Compromís, planteja una serie d'acords que millorarien sustancialment els entorns escolars, com ara reservar en tots els recintes educatius, o en els seues àrees limítrofs, un espai segur per a l'aparcament de bicicletes, patins i patinets per tal d'incentivar la mobilitat activa al centre, re-vegetar els patis escolars amb arbratge i plantes que proporcionen ombra, frescor i color a aquests espais, milloren la qualitat de l'aire i esmorteïsquen el soroll, limitar l'aparcament i el trànsit als carrers de l'entorn i, molt especialment, als voltants de les entrades als centres o vigilar i fer complir estrictament la normativa viària a l'entrada i eixida d'estudiants perquè l'entorn escolar siga un espai segur i de convivència, son algues de les questions que planteja la formació.

" La saturació de les vies, les presses i una certa permissivitat de les autoritats locals, fan que, en les hores d'entrada i eixida, siguen freqüents les dobles files, l'aparcament en voreres i passos per als vianants, al costat d'altres comportaments que, a sobre, generen un risc real als qui van caminant o amb bicicleta", destaquen fonts de la coalició.

Carles Martí ha explicat per a concloure que " Presentem esta moció vist que cada vegada som més conscients de que la contaminació de l'aire és un problema invisibilizat, encara que causa més morts que els accidents de trànsit: 430.000 morts prematures a Europa, segons l'Agència Europea de Medi Ambient, cal destacar que la infància a més és especialment vulnerable, atès que afecta al creixement, la salut respiratòria o el desenvolupament cognitiu".

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Eric Sos cuaja un fin de semana de ensueño, al obtener además del campeonato autonómico un segundo puesto en el Open Costablanca y un tercero en el Open de Alaquàs
Aquest equip es reunirà mensualment i buscarà fomentar els hàbits de lectura des de la infància

Otras noticias en sucesos

Forzó la puerta para entrar en la casa, donde dormían la víctima mortal y la hija de ésta (y de otra pareja), de 11 años
La Policía Nacional informó de que fue el mismo detenido quien llamó al 112
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.