Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

El Congrés aprova acabar amb la contractació de material tecnològic amb "minerals de sang" en tots els contractes públics

La proposta, transaccionada amb el PSOE i Podem, ha comptat amb els vots favorables d'aquestes dues formacions, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular
REDACCIÓ - 14/12/2017

La Comissió de Cooperació Internacional per al Desenvolupament del Congrés ha aprovat la Proposició no de Llei de Compromís perquè s';incloga una clàusula contra els minerals de conflicte en tots els contractes públics de subministrament tecnològic. La proposta, transaccionada amb el PSOE i Podem, ha comptat amb els vots favorables d'aquestes dues formacions, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular.

Aquesta iniciativa respon al treball realitzat de forma conjunta per les diputades Marta Sorlí (Congrés) i Marian Campello (Corts Valencianes). Marta Sorlí, la diputada proponent de la iniciativa al Congrés, ha defensat que la proposta de Compromís és més que necessària, ja que els avanços tecnològics d'occident costen milions de vides i vulneració dels drets humans: "El Congo compta amb el 80% de les reserves de Coltan, una territori al qual se li associen explotació infantil, total falta de seguretat laboral i guerres que deixen cinc milions de persones mortes".

Compromís vol que les institucions tinguen un comportament responsable en l'adquisició de tecnologia amb aquests minerals per a assegurar-se que no siguen "minerals de sang" procedents de zones de conflicte: "hem d'assegurar-nos que la fabricació dels nostres mòbils o els nostres ordinadors no ha contribuït al fet que altres persones estiguen en condicions, pràcticament, d'esclavitud", ha afegit Campello, diputada que defensarà la proposta a les Corts Valencianes.

La formació ha celebrat que el Congrés haja fet un pas endavant en aquest sentit i continuarà pressionant al per a protegisca per sobre de tot, els drets humans en qualsevol territori.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

Jesús Salmerón insta al Consell a "mediar davant una situació que suposa un drama per a les famílies i una reiterada violació dels drets del menor"
La iniciativa se va a desarrollar a través de un convenio entre la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas y la Universitat de València (UV)

Otras noticias en sucesos

Según ha informado el Consorcio Provincial de Bomberos en un comunicado, este servicio ha iniciado el rescate a las 11.00 horas de hoy
Se han conseguido desmantelar estas plantaciones en las localidades de Alberic, Monserrat, Cullera, Benifaio y Carlet
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.