Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TEATRE

El debat de l'eutanàsia es puja a les taules en el Festival Tercera Setmana amb "Celebraré mi muerte"

Està dirigit per Alberto San Juan i Víctor Morilla
REDACCIÓN - 09/05/2019
Celebraré mi muerte Celebraré mi muerte

El teatre i les arts escèniques haurien de ser medicines de la societat amb les quals curar la realitat. I així ocorre amb el teatre social i documental, com l'obra"Celebraré mi muerte"en la qualMarcos Hourmannens compta amb la seua pròpia veu i les seues pròpies paraules, el cas que va portar aJordi Évolea interessar-se per ell i entrevistar-li en"Salvados"en 2016. I tant va ser així que Évole, al costatd'Alberto San Juan, van decidir portar-ho a escena i produir aquesta obra que arribarà a València el pròxim8 de juny a la Sala OFFi el9 de juny en el Teatre Arniches(Alacant), en el marc de Tercera Setmana.

Però, qui és Marcos Hourmanni per què és tan interessant la seua història i, sobretot, d'actualitat? Ell ésl'únic metge a Espanya acusat d'homicidiper facilitar una mort digna a una pacient després dels precs d'aquesta i de la seua filla.Igual queÁngel Hernándezva ser detingut per ajudar la seua dona a descansar en pau, cas que va saltar el mes passat als mitjans de comunicació i va portar de nou el debat de l'eutanàsia i la seua necessària legalitat.

El 28 de març de 2005 la vida del cirurgià Marcos Hourmann va canviar per sempre. Una pacient de més de 80 anys va arribar a Urgències de l'hospital on treballava. Sotmesa a dolors terribles, el pronòstic donava una esperança de vida d'unes hores. La pacient i la seua filla van pregar al doctor que per favor acabara definitivament amb el seu sofriment.Marcos, saltant-se tot protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur de Potassi en vena.La dona va morir als pocs minuts i Hourmann va fer alguna cosa que mai abans havia fet ningú en aquest país: va deixar escrit en l'informe el que havia succeït. Pocs mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat: Estava acusat d'homicidi.

En"Celebraré mi muerte", dirigit per Alberto San Juan i Víctor Morillaamb text dels directors i del mateix Marcos Hourmann, ens compta en primera persona, en una espècie de monòleg, la seua història, els seus sentiments, les seues pors i com la seua vida ha canviat després d'aqueix 28 de març de fa ja 14 anys. Però només la seua vida ha canviat, l'eutanàsia continua sent un tema espinós, il·legal, que no fa més que continuar tancant a la mort en el calaix tancat dels tabús.

Però Marcos Hourmann no està només en escena, un grup de persones li envolten mentre descriu la seua vivència i hauran d'actuar com a jurat popular i dictar sentència, valorar si el metge és culpable o innocent.

En aquest cas, no podia ser més precís i encertat el lema d'aquesta quarta edició del Festival Internacional d'Arts Escèniques Tercera Setmana:"Expressa't!".

Tercera Setmana és una iniciativa de AVETID, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC), Turisme Comunitat Valencina, Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), IVACE, Conselleria d'igualtat i polítiques inclusives, Ajuntament de València, La Mutant, Palau de la Música, Diputació de València, Ajuntament de Castelló, Ayuntamiento de Alicante, Centre Cultural La Nau, Universitat de València, Fundación SGAE, RENFE, ADIF, EMT i Metrovalencia.


--

Categorías de la noticia

Otras noticias en Cultura

Durante la ceremonia se recalcó la importancia de tratar con normalidad a las personas que padecen discapacidad visual, poniendo como ejemplo de referencia el fenómeno impulsado por la película ‘Campeones’
Lo hace como presidente internacional de la Red de Focal Point del Programa UNESCO RUTA DE LA SEDA

Otras noticias en sucesos

Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.