Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PORT DE SAGUNT

El projecte 'Linking Europe' enllaça els Forns Alts del Port de Sagunt i d'Hattingen

El projecte impulsat per la Xarxa ERIH connecta els dos forns alts com a símbol de la modernitat europea
REDACCIÓ - 16/09/2019
Membres de l Membres de l"Ajuntament presentant el projecte ?Linking Europe?. EPDA
La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt participa juntament amb l'entitat homòloga del municipi d'Hattingen (Alemanya) en el projecte 'Linking Europe'. Es tracta d'un projecte que connecta totes dos infraestructures industrials mitjançant uns roll-ups que el Patronat de la Fundació va presentar la setmana passada. Este projecte naix en el si de la xarxa ERIH (European Route of Industrial Heritage), a la qual pertany l'Ajuntament de Sagunt i vincula a ciutats en les quals el patrimoni industrial té una forta presència en el paisatge urbà.

Els roll-ups, que es troben tant en les oficines de Turisme de Sagunt i del Port de Sagunt com en l'entrada a la seu de la Fundació, relaten com l'acer va ser un element fonamental en la construcció de l'Europa Moderna i conviden a la ciutadania i a turistes a conéixer tots dos Forns Alts.

Ciutats, rutes de transport, maquinària o vehicles, són exemples de com l'acer i el ferro han participat en l'evolució del vell continent. Dos exemples d'esta producció són, segons la Ruta del Patrimoni Industrial Europeu, l'Henrichshütte a Hattingen i Alts Forns al Port de Sagunt. Totes dos localitats atreien inversors externs per la seua proximitat als jaciments de mineral de ferro, van calfar els seus Forns Alts amb coc i van produir ferro i acer en totes les seues variants.

També van ser importants nuclis de treball, amb arribades de fluxos de persones de diferents llocs i van construir habitatges i instal·lacions educatives i sanitàries per a ells. D'esta manera, van sorgir nous nuclis urbans i comoditats per als seus nous habitants.

A mitjan dècada dels 80 les dos factories van haver de tancar i es van perdre milers de llocs de treball. Però, el canvi estructural productiu va generar noves perspectives i hui dia totes dos siderúrgies s'han convertit en apassionants testimonis industrials que conten la història del ferro i l'acer fins a l'actualitat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Los hechos ocurrieron a las el 1 de agosto de 2014, cuando estaban presentes en el domicilio de la pareja los hijos de ambos y el padre de ella
Divendres que ve el duo inaugurarà el festival Música Antiga Sagunt (MusAS) amb una actuació a la Casa dels Berenguer

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.