Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

El PSOE impedeix una moció per condemnar els atacs masclistes a l'alcaldessa de Paiporta

Moció contra els insults del comandant de la Guàrdia Civil
- 01/03/2019
Imatge del plenari Imatge del plenari

El PSOE impedeix una moció per condemnar els atacs masclistes del comandant de la Guàrdia Civil a l'alcaldessa
A l'últim ple de l'Ajuntament de Paiporta, celebrat la nit d'aquest dijous, es va viure una de les situacions més decebedores dels últims mesos, quan els grups municipals de PSOE, PP i Ciudadanos varen votar en contra de la moció per condemnar els insults masclistes rebuts per l'alcaldessa, Isabel Martín, per part del comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta, i arreplegats durant aquesta setmana en la premsa autonòmica i nacional. 

La moció presentada al ple per Compromís i que va comptar amb el suport de Podem i EU, segueix la línia de les aprovades els darrers anys respecte a les violències masclistes, i condemna les greus desqualificacions que el comandant de la Guàrdia Civil de Paiporta a l'alcaldessa, amb insults com "aquesta comunista que s'ha cregut" o "aquesta va a menjar-me el nap"; i demana el seu cessament. 

Es tracta d'uns insults i actituds masclistes, confirmats per diferents testimonis, arreplegats en la investigació interna de la Comandància de València, que recomana realitzar un examen psicològic al comandant de la Guàrdia Civil, investigat per un greu cas d'assetjament a un subordinat. A més, segons s'ha conegut aquest divendres, el comandant ha sigut suspés de les seues funcions de manera cautelar durant tres mesos.

Però aquests motius no han sigut suficients perquè Grup Socialista, Grup Popular i Ciudadanos votaren a favor. Així, Maribel Albalat, portaveu socialista i exregidora d'Igualtat, va dubtar de la veracitat de les informacions aparegudes en el diari Levante, tal com es pot veure en la retransmissió del ple: "és un tema que ha eixit a premsa sobre una investigació interna que ningú ha vist i una persona que ni coneguem; no tenim més notícia que el que haja tret un diari", va afirmar Albalat. 

La moció insta també als diferents grups polítics de l'Ajuntament de Paiporta a rebutjar públicament l'assetjament que estan patint dones que es dediquen a l'acció política al consistori, vinguen d'on vinguen, i, finalment, traslladar aquests acords al Consell, al Delegat del Govern, i al Ministre de l'Interior per tal que adopten mesures correctores. 

Per la seua banda, Vicente Ibor, portaveu popular, va assenyalar que "no aprecien en absolut la necessitat que haja de pronunciar-se l'Ajuntament". 

Des de Compromís, lamentem la deshumanització i la falta de solidaritat de l'oposició. Pensem que condemnar la violència masclista, que comença per les actituds i insults vexatoris, els resta vots. És totalment contradictori aprovar una moció de suport a les dones pel 8 de Març per a, minuts després, no condemnar unes paraules ofensives contra l'alcaldessa. 

Quant a Maribel Albalat, no és la primera volta que es nega a donar suport a l'alcaldessa, Isabel Martín, davant assetjament masclista. De fet, durant el passat estiu,desprésquel'alcaldessa rebera tota unaseried'insults i amenaces per xarxes socials,MaribelAlbalat va apuntar durant una reunió de govern que a ella "eixes coses no li passaven". Preguem a la direcció del PSPV que revise si la portaveu del seu partit a Paiporta està complint amb el codi ètic feminista que en altres ocasions sí que ha caracteritzat al seu partit.

Per part de Vicente Ibor, esperem que la seua bona relació, pública i notòria, amb el comandant cessat, no siga el motiu per no voler condemnar les accions masclistes del seu amic.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

El pabellón, situado en el Toll i l'Alberca, dispondrá de una pista para la práctica de balonmano y fútbol sala, junto a otra para baloncesto y voleibol
L’Ajuntament de Manises, a través de le regidories d’Educació i Urbanisme, està instal·lant dinou màquines d’aire acondicionat repartides entre les escoles

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.