Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ONDA

El PSPV d'Onda deixa un romanent de 4,1 milions, el doble del qual va deixar el PP en 2015 malgrat rebre una bestreta de Diputació

Els socialistes repliquen que les factures pendents de l'empresa de gas responen a una diferència de criteri tècnic i que ja estava previst abonar-les amb el romanent
REDACCIÓ - 07/08/2019
El Grup Municipal Socialista d'Onda ha posat en valor la gestió econòmica realitzada durant el passat mandat amb Ximo Huguet al capdavant de l'Ajuntament. La regidora socialista Silvia Cerdà ha revelat que el Govern d'Huguet va deixar, a data de 15 de juny de 2019, 4.104.463,63 euros en els bancs, "quasi el doble del que nosaltres rebem del PP malgrat que van rebre una bestreta de l'IBI de tres milions per part de la Diputació.
Quan el PSPV va accedir al govern en 2015 es va trobar amb un romanent 'fictici' de 2.242.721,28 euros, ja que la Diputació Provincial havia avançat 3 milions d'euros de bestreta de l'IBI. "Quatre anys després no solament es troben amb el doble de romanent, sinó que a més no hi ha hagut que recórrer a cap bestreta pel que disposaran de la recaptació íntegra de la contribució el proper mes de setembre, que superarà els 8 milions d'euros", ha defensat l'edil socialista. 
La bona salut dels comptes municipals gràcies a la gestió del Govern socialista també s'aplica al deute. "En quatre anys s'ha passat dels més de cinc milions de deute que vam heretar en 2015 als aproximadament 1,8 milions amb què acabem la nostra legislatura, és a dir, menys de 100 euros per veí i veïna d'Onda, la meitat que amb el PP", ha rrecordat la regidora. 
El Grup Municipal Socialista es pregunta si "aquesta bona gestió econòmica del Govern liderat per Ximo Huguet també apareixerà en el perfil de Facebook de l'Ajuntament després que al PP no li importara utilitzar aquest canal per a criticar a l'oposició". 
Cerdà també ha replicat al PP arran del pagament de factures de llum pendents a l'empresa. El Grup Municipal Socialista ha apuntat que, segons recull l'informe de la tècnic d'Intervenció, "aquestes factures estan pendents de pagament per un discrepància tècnica entre l'enginyer de l'Ajuntament i l'empresa en la forma en què havien de presentar-se. L'empresa les presentava factura a factura i l'enginyer municipal les sol·licitava agrupades mensualment".
Per aqueix motiu, quan l'empresa va presentar totes les factures pendents de 2018 el passat mes de maig va ser materialment impossible per a Govern socialista fer front al pagament dins del seu mandat degut al procediment a seguir amb el pagament de factures corresponents a exercicis anteriors al vigent. 
"Amb el romanent que els hem deixat poden fer front al pagament d'aquestes factures. Dels 4,1 milions han d'abonar en aquest concepte 768.481,40 euros pel que encara tenen més de 3 milions d'euros a la seua disposició gràcies a la bona gestió econòmica realitzada pel govern socialista per a fer inversions financerament sostenibles o per a pagar deute municipal", ha subratllat la regidora socialista.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Castellón

Hacía dos años que la familia de la anciana notaban la falta de dinero en casa pero que debido a la avanzada edad de la mujer lo achacaban a pérdidas o extravío del mismo
Los funcionarios escucharon gritos del agredido, que sufre golpes en la cabeza

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.