Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MELIANA

Es licita la rotonda de la CV-300 d'accés a Foios i Meliana

El projecte conta amb un amb un presupost d´1.107.700,58 d'euros
REDACCIÓN - 06/08/2019
Construcción de la rotonda en la CV-300. EPDA Construcción de la rotonda en la CV-300. EPDA

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha licitat les obres per a la construcció de la rotonda d'accés des de la CV-300, l'antiga carretera de Barcelona, als municipis de Foios I Meliana, amb un pressupost d'1.107.700,58 €. El termini de presentació de les ofertes finalitza el 17 de setembre. Es tracta d'una obra de millora de la seguretat viària en un tram de la carretera que concentra molt de trànsit i que, a més, conté el pas a nivell de la línia 3 del metro. Es tracta d'un projecte que es va iniciar a principi dels anys 2000, en què fins i tot es van fer les expropiacions necessàries, però que després va quedar paralitzat una dècada. En la legislatura passada, amb els canvis de govern als ajuntaments dels dos municipis i a la Generalitat, es va impulsar de nou. Així, atés els anys transcorreguts, es va haver de refer tot el projecte, fet que s'ha aprofitat per a introduir-hi millores.

Per a Sergi Ruiz, alcalde de Foios, "aquesta obra és molt important per al nostre municipi, ja que suposarà un accés fàcil i segur al nostre poble pel sud, amb connexió directa al l'IES Francesc Badia i al poliesportiu municipal, i comportarà la urbanització completa de la cimcumval·lació sud-oest del nucli urbà". En aquest sentit, a la part oest del poble, l'Ajuntament de Foios ja ha iniciat les obres de la rotonda que connectarà l'accés sud des de la nova rotonda, per tota la circumval·lació, amb el camí de la Lloma.

D'altra banda, l'alcalde de Meliana, Josep Riera, també insisteix en la complementarietat de diverses actuacions que s'han anat fent prèviament de manera planificada i coordinada: "en el cas de Meliana la rotonda serà una eixida segura del poble per l'eix est-oest que travessa tot el nucli urbà. Un eix en què l'Ajuntament ha realitzat diverses actuacions de millora precisament per a optimitzar l'actuació en aquesta rotonda nova". Entre les actuacions complementàries que ja ha executat l'Ajuntament hi ha l'obertura del carrer València, la rotonda del carrer Garrigosa i, ara mateix en marxa, la remodelació integral del c/ Juli Benlloch que connectarà amb la futura rotonda de la CV-300.

Respecte de l'actuació, el màxim responsable de Foios també destaca: "suposarà, a més, una millora notable de la comunicació entre Foios i Meliana, ara prou difícil. Una comunicació que també ens connectarà de manera segura en bicicleta". Així entre les millores incloses en el nou projecte hi ha un carril bici que transcorrerà pel camí de la Creu i que es connectarà amb Meliana i amb l'Anell Verd metropolità, una demanda ciutadana dels dos municipis.

En aquest mateix sentit, l'edil de Meliana incideix que el nou projecte "millora tota la façana oest del poble i ampliarà l'avinguda de la Senyera, on es farà un pas de vianants a la zona del pas a nivell i es construirà un tram de carril bici que transcorrerà fins al c/ Salvador Giner, on connectarà amb l'Anell Verd". El pas de vianants suposarà també una millora notable de seguretat, de comunicació i d'accessibilitat entre les dos parts del nucli de Meliana seprades per la via del metro, ja que es podrà accedir des de l'entorn de l'empresa Practic al jardí de l'avinguda Santa Maria, l'eix comercial del municipi.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Desde esta mañana y hasta el 5 de enero, las familias con niños disfrutan de 11 a 19 horas de un ocio diferente
Por una operación de compraventa de 6 fincas en el año 2010 que sirvieron para pedir un préstamo a Bankia utilizándolas como aval cuando ya habían sido vendidas

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.