Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RAFAELBUNYOL

Es reprén l'obligatorietat de l'ADN Caní a Rafelbunyol

Durant l'última sessió plenària, es va acordar reprendre l'obligatorietat d'identificar als gossos pel que fa a ADN
REDACCIÓ - 09/08/2019
Cartell. EDPA Cartell. EDPA

Durant l'última sessió plenària, es va acordar reprendre l'obligatorietat d'identificar als gossos pel que fa a ADN, disposició recollida en l'Ordenança Municipal reguladora de la tinença i protecció d'animals de companyia, amb la qual es pretenen evitar els problemes de convivència i salut pública que puguen generar les deposicions fecals i orins dels cànids.


Per majoria de set vots a favor del Grup Socialista de Rafelbunyol, dos vots en contra de Compromís per Rafelbunyol, i quatre abstencions, del Partit Popular i Ciudadanos de Rafelbunyol, es va decidir alçar la suspensió, acordada en la sessió plenària de l'1 d'abril, relativa a l'aplicació de la disposició transitòria de l'Ordenança Municipal reguladora de la tinença i protecció d'animals de companyia, relatiu a l'extracció de mostra, anàlisi del laboratori i expedició xapa identificativa de l'ADN dels gossos.


Les persones propietàries d'un gos que resideix habitualment en el nostre municipi tenen ara fins al 31 d'octubre de 2020 per a realitzar la prova de genotipatge caní. Aquesta identificació es basarà en l'extracció d'una mostra d'ADN que determine l'empremta genètica de l'animal. L'extracció d'ADN s'haurà de realitzar per qualsevol veterinari col·legiat, qui enviarà una xapa identificativa al propietari o a la propietària del gos, deixant constància d'aquest fet en la base de dades.


L'Ajuntament assumirà el 50% del cost dels honoraris del veterinari, del laboratori d'anàlisi, de la xapa identificativa i de la resta de gestions, fins a la data límit. Despés del 31 d'octubre, seran satisfets per les persones propietàries dels animals, excepte les que posseïsquen gossos guia.


Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

El premi Foios Cultural i les paelles han sigut els actes més destacats
Ha estat posible gràcies a les obres de remodelació del depòsit de l’aigua, un símbol del municipi

Otras noticias en sucesos

La detención del presunto homicida, acusado también del robo violento a su víctima, ha tenido lugar en Granada tras seguir su rastro a partir de unas huellas digitales encontradas en el lugar de los hechos
Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.