Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA SAFOR / Gandia

Gandia posa en marxa el primer Passaport ciclista escolar

Es tracta d'un nou projecte educatiu ambiental dels departaments de Mobilitat Sostenible i Educació
REDACCIÓ - 13/11/2018
Presentació del passaport ciclista escolar de l Presentació del passaport ciclista escolar de l"Ajuntament de Gandia. EPDA

El regidor de Mobilitat Sostenible, Xavi Ródenas i la regidora de Polítiques Educatives,Laura Morant han presentat el primer 'Passaport ciclista escola. Es tracta d'un nou projecte educatiu ambiental dels departaments de Mobilitat Sostenible i Educació, els quals de forma experimental el posaran en marxa, d'acord amb les direccions dels centres educatius de Gandia (ja el coneixen). En escoles de ciutats on ja funciona s'ha passat de 4-5 ciclistes a 20-25, aproximadament.

"Volem reconèixer l'esforç dels xiquets i xiquetes que van a escola en bicicleta, perquè això genera hàbits saludables, ecològics i evita el col·lapse de trànsit, amb el conseqüent estrès matiner per a l'alumnat i els seus pares. També representa un important estalvi econòmic. Aquests xiquets i xiquetes donen exemple i visibilitat a l'ús de la bicicleta com a alternativa de mobilitat en una ciutat amb una orografia plana i un clima idonis",ha assegurat Ródenas.

L'alumnat rebrà periòdicament un Passaport Ciclista Escolar que anirà segellant fins a completar 25 caselles amb el sistema que determine cada centre. Abans de les vacances de Nadal, Pasqua o estiu rebrà una xicoteta recompensa i un reconeixement públic. El passaport també incorpora consells per a ser un bon ecociclista, com ara l'ús del casc, el tipus de via per a la conducció, seguretat, etc...

"Anar a escola a peu o en bici és una activitat saludable i divertida. També un procés d'ensenyament molt positiu que desenvolupa la creativitat, les capacitats de resolució de conflictes, conducta cívica, educació vial, autonomia personal, etc... A més, crea un hàbit que es repeteix per a la resta d'activitats quotidianes",ha recordat la regidora de Polítiques Educatives.

Prèviament, des del Departament de Mobilitat Sostenible s'està dotant d'aparcament de bicis als patis de les escoles on tècnicament ha estat possible.

També cal recordar que, paral·lelament a aquesta iniciativa, des del departament de Trànsit i Mobilitat s'ha implantat de forma experimental des de l'inici del curs les rutes escolars segures, lliures de cotxes, als accessos i immediacions dels centres educatius. Ja funciona als CEIP Roís de Corella i Joan XXIII (Grau) i la idea és estendre-les progressivament a la resta d'escoles.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

La profesora María Gómez Rodrígo se centró en la investigación y restauración del retablo gótico quemado en 1936 de la Catedral de València
Un allegado avisó a los hijos de que la vivienda estaba abierta y éstos hicieron lo propio con la Policía

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
El hombre ha fallecido después de sufrir una parada cardiaca sobre las 11.30 horas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.