Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CEMENTERIS

L'Ajuntament de València signa convenis amb les comunitats catòlica, musulmana i israelita per a la prestació d'assitencia religiosa en el cementeri general

"València és una ciutat que acull la diversitat, també de les diferents creences religioses, perquè es puguen desenvolupar amb total llibertat", ha afirmat Ribó
REDACCIÓ - 09/02/2017
Instant de la firma del conveni Instant de la firma del conveni

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha signat este matí, en un acte conjunt, els convenis per a la prestació d'assistència religiosa en el Cementeri General a les comunitats catòlica, musulmana i israelita. Els tres convenis tenen una durada de quatre anys. L'objecte, en el cas de les comunitats musulmana i israelita, és dotar-les d'unitats d'enterrament específiques per a les pràctiques pròpies de cadascuna d'eixes confessions, mentre que en el de la catòlica s'especifica la prestació d'assistència religiosa en la capella del Cementeri General.

"València és cada vegada més una ciutat que acull a totes les persones assumint les seues creences religioses, i per açò volem que totes les creences religioses puguen desenvolupar-se amb total llibertat i totes les persones puguen tenir els mateixos drets independentment de la seua religió o no religió", ha afirmat l'alcalde Joan Ribó després de la signatura de sengles convenis per a la prestació d'assistència religiosa en el cementeri municipal a les comunitats catòlica, musulmana i israelita, en un acte del que han sigut també testimonis la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, i el secretari autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez..

Joan Ribó ha assenyalat que estos convenis que ha subscrit al costat de Vicent Fontestad, vicari general del Arzobispado de València; Abdul Rahim Yaghmour, president de la Comunitat Islàmica de València, i Isaac Sananes, president de la Comunitat Israelita de València serveixen "per a garantir drets de les persones i la pluralitat de totes les grans religions representades a València". Ha afegit que "estos acords tenen molta simbologia per a mi com a alcalde de València perquè són per a habilitar espais en el cementeri a les tres religions en actes relacionats amb la mort d'un familiar, moments especialment sensibles en la vida dels familiars i amics que han acompanyat a una persona al llarg de la seua vida".

Ribó ha recordat que "volem garantir que tots tenim els mateixos drets, i per açò donem un caràcter neutre a determinats espais, perquè cada religió puga usar la seua pròpia la seua simbologia, i qui no en vulga, no en tinga cap necessàriament". També ha afirmat que el de hui "és un dia bonic en el qual fem un pas endavant més perquè València siga una ciutat acollidora per a totes les persones, amb totes les seues creences i les seues cultures, i perquè qualsevol persona que visca a València puga gaudir de tots els drets".

Vicent Fontestad, vicari general de l'arxidiòcesi de València també ha dit sentir-se molt content per compartir este moment amb la comunitat musulmana i amb la comunitat israelita i per haver signat este conveni amb l'Ajuntament. "Efectivament el moment de la mort és molt important per a totes les persones, i per als que tenen fe la transcendència és fonamental. Sentir-se acompanyats, sentir-se respectats en les seues conviccions, em sembla una de les primeres llibertats i drets fonamentals de qualsevol persona". Ha afegit que per part de l'església catòlica "creiem en el diàleg inter-religiós, com creiem també en l'ecumenisme".

Ihap Fahmid, president de la Comunitat Musulmana Valenciana ha destacat "que este conveni que ens iguala en drets, i és un pas avant per a la bona convivència entre tots i per a eliminar qualsevol signe de desigualtat o discriminació per ètnia o per religió, la qual cosa sempre contribueix a aconseguir una societat més avançada i respectuosa". Fahmid ha agraït el treball de l'Ajuntament de València per a la prestació d'assistència religiosa en els enterraments i ha convidat a tots els municipis valencians "perquè seguisquen l'exemple de València de signar un acord amb totes les confessions religioses que conviuen en el seu municipi".

Isaac Sananes, president de la Comunitat Israelita de València ha recordat que, a diferència de catòlics i musulmans, en què es tractava d'una renovació de conveni, "per als jueus de València esta és una data històrica perquè fa 600 anys que no teníem cementeri. És la primera vegada que aconseguim signar un conveni que portava gestant-se molts anys. La signatura de hui va a suposar una fita que recordarem tots, i volem agrair el seu suport als gestors de l'Ajuntament per a aconseguir-ho. Per a nosaltres este és el segon cementeri. L'anterior va ser del segle XIV i este és del segle XXI. Portàvem uns quants segles esperant, així que moltíssimes gràcies"

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

En julio los servicios de limpieza han recogido en las playas hasta 10 veces más residuos que en temporada baja
El candidato a la alcaldía de Contigo Somos Democracia hace responsable del descenso de participación del domingo a los grandes partidos

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.