Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
VALÈNCIA

L´Ajuntament defensa els drets de les treballadores de la llar i cures

Des del Consistori s'ha instat al Govern espanyol perquè baixe l'IVA dels instruments musicals d'un 21% a un 10%
REDACCIÓN - 21/12/2018
Pie de foto Pie de foto

Des de l'Ajuntament s'ha anunciat que es prendran les mesures corresponents per a promoure la defensa dels drets laborals, jurídics i socials de les empleades i empleats de la llar i de cures. És per això, que l'alcalde de València ha rebut este matí a les empleades de la llar de la campanya "Visibilitzar allò invisible", que li han transmés les seues reivindicacions. A més la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano; la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, i la regidora de protecció ciutadana, Anaïs Menguzzato, han rebut les signatures a favor de la campanya.

El Consistori ha aprovat la declaració institucional que ratifica el Conveni número 189 de l'OIT (Organització Internacional del Treball) i la Recomanació número 201, que promou el treball decent per a les treballadores i treballadors domèstics, amb l'objectiu que entre en vigor abans que finalitze l'any 2019. Així mateix, el Ple ha demanat que es promoguen els canvis legislatius per a incloure a les treballadores i treballadors de la llar en l'àmbit d'aplicació dels articles sobre la pensió d'incapacitat permanent i de jubilació de la Llei General de la Seguretat Social. A més, s'ha anunciat la promoció dels canvis legislatius per a la integració de les Treballadores de la llar en el Règim General de la Seguretat Social, en els termes que regulen les bases i tipus de cotització i accions protectores en el Sistema Especial per a Treballadores i Treballadors de Llar.

D'altra banda, s'ha anunciat la voluntat d'establir un sistema de protecció per desocupació i la posada en marxa dels mecanismes necessaris per a facilitar els tràmits davant la Seguretat Social, així com possibles bonificacions per a les cotitzacions. A més, des de l'àmbit municipal s'ha establit un compromís per a visibilitzar la realitat de les persones que treballen en la llar i les cures, així com la defensa dels seus drets laborals, jurídics i socials. En el Ple ha participat Alma Sarabia, en nom de les empleades de la llar, i ha destacat «la falta de drets i protecció, la qual cosa ens genera una incertesa diària ».

BAIXADA DE L'IVA DELS INTRUMENTS MUSICALS

El col·lectiu de les societats musicals a la Comunitat Valenciana, sobrepassa el 50% del nombre total de societats musicals espanyoles i a la ciutat de València les societats musicals incloses a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana són 36, això suposa que formen part d'elles al voltant de 2.000 músics, 6.000 aprenents, i 9.000 socis. Es per això que l'Ajuntament de València ha instat al Govern espanyol a revisar i modificar el tram d'IVA aplicable a la compra d'instruments musicals, fent-lo baixar de l'actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible.

Categorías de la noticia

Otras noticias en En Valencià

Amb els resultats d´un estudi es pot comprovar que es una ciutat cada vegada més conscienciada i implicada en qüestió de reciclatge
Les visites dels pacients al Museu Faller de València tindran lloc els dies 16 i 30 de gener i els dies 13 i 27 de febrer

Otras noticias en sucesos

Según ha informado el Consorcio Provincial de Bomberos en un comunicado, este servicio ha iniciado el rescate a las 11.00 horas de hoy
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.