Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SMART CITIES

L'àrea de Modernització de la Diputació impulsa novament les 'Smart Cities'

El diputat de Modernització, Iván Martí participa en la jornada tècnica del projecte de Connecta València-Territori Intel·ligent
REDACCIÓN - 08/04/2019
Smart Cities Smart Cities

La Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència ha acollit una jornada tècnica organitzada des de l'àrea de Modernització de la Diputació sobre les Smart Cities, projecte que s'emmarca dintre del programa 'Connecta València-Territori Intel·ligent', i que ha estat dirigit a alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i tècnics dels consistoris de les comarques valencianes.

Els encarregats d'explicar el funcionament, a quasi les 100 persones que han assistit a la jornada, han estat el diputat de Modernització, Iván Martí, i el cap de Secció de Ciutats Intel·ligents, Carlos Alarcón. Martí ha destacat que "aquesta reunió és molt important perquè tots els ajuntaments puguen conéixer de primera mà totes les possibilitats que els ofereix la tecnologia per tal de gestionar els consistoris". A més, el diputat ha encoratjat a tots els ajuntaments que es sumen a aquesta iniciativa i ha ressaltat que "aquest any el pressupost s'ha triplicat perquè puguem aconseguir que la província de València siga un territori cada vegada més intel·ligent, més sostenible i al servei de les persones".

El principal objectiu pel qual s'ha realitzat aquest projecte ha estat el de convertir al territori valencià en un territori intel·ligent per fer una gestió integral de província i aprofitament de sinergies, per aquest motiu la Diputació va encapçalar Connecta València, amb un pressupost de 250.000 euros l'any 2018, i que per aquest any s'ha triplicat fins a un total de 750.000 euros de pressupost. L'import de la subvenció per a cada entitat beneficiaria ascendirà fins al 80% del pressupost finançable presentat per l'entitat sol·licitant, amb un límit de 30.000 euros màxim per projecte, i cada entitat podrà presentar fins a un màxim de 3 projectes.

Durant la jornada, que ha començat a les 10.00 hores, s'ha mostrat el funcionament de la plataforma Smart i s'ha detallat que el projecte funciona a través de la plataforma Sentilo, una ferramenta de codi obert desenvolupada per l'Ajuntament de Barcelona que respecta l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat, disminueix la dependència respecte al proveïdor i possibilita la col·laboració amb altres administracions i institucions per afavorir el repartiment de costos i la possibilitat de reutilitzar els desenvolupaments ja realitzats.

Carlos Alarcón, cap de Secció de Ciutats Intel·ligents, s'ha mostrat molt content de l'acollida de la plataforma de les Smart Cities atès que "no esperàvem l'acollida que ha tingut per part dels municipis xicotets, però que s'han adonat que tots tenim servicis que són susceptibles de millorar gràcies a la tecnologia".

A més, la jornada també ha servit perquè els responsables de les àrees d'Informàtica dels ajuntaments de Sagunt, Marines, Requena, Faura, Torrent, Meliana i Carcaixent, explicaren l'experiència durant aquest primer any com a Smart Cities. Tots ells han destacat que amb aquesta plataforma poden medir patrons de mobilitat, oferir millors serveis a la ciutadania, estalviar costos, disminuir emissions contaminants i impulsar tota mena d'iniciatives socials, culturals i mediambientals. En total, en la convocatòria de 2018, van ser 16 projectes seleccionats per fer de les seues localitats 'ciutats intel·ligents'.

Tal com s'ha remarcat durant la jornada, aquesta plataforma està pensada per a ciutats grans com menudes, així com per a entitats locals menors i mancomunitats.

27 municipis ja són Smart Cities

La plataforma que ja està en funcionament en 27 ajuntaments, els quals estan fent integracions, i cada integració i desenvolupament podrà ser reaprofitat per la resta dels municipis, el que es tradueix en un estalvi en costos i eficiència. A més, cada ajuntament disposa de la seua pròpia entitat, amb un accés independent a les dades de la seua localitat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comarcas

La Primera Jornada de la Mujer Rural será el día 19 de octubre
La danza tradicional de Titaguas ya es Bien de Interés Cultural Inmaterial

Otras noticias en sucesos

La víctima permaneció ingresada durante nueve días en un hospital de Valencia
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.