Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
XÀTIVA

L'escultor David Vila dóna una de les seues obres a Xàtiva

Es tracta de l'escultura "Aprendre a volar", una peça clau en la seua trajectòria que aglutina el cos com a objecte de creació i la fosa artística
REDACCIÓN - 17/12/2018

L'escultor David Vila Moscardó (Xàtiva, 1984) ha donat una de les seues obres a la ciutat de Xàtiva. Es tracta de l'escultura "Aprendre a volar", una de les peces que va formar part de l'exposició "Solstici", que va albergar la Casa de Cultura durant el passat mes d'abril.

"Aprendre a volar" és una peça clau en l'obra de David Vila, ja que aglutina de manera especial els conceptes més importants desenvolupats per l'artista: el cos, com a element d'estudi, i la fosa artística com a mètode de creació d'escultura. Aquesta peça, datada en 2014, va iniciar una sèrie d'obres que marcaran el caràcter matèric-processual -experimental que Vila continua desenvolupant hui en dia.

Aquesta obra està realitzada en llautó fos, mitjançant la tècnica de fosa a la cera perduda. Sembla un fragment corporal ambigu suspés en l'espai, gràcies al peu de ferro que l'eleva, donant una sensació de flotabilitat poc usual en els materials amb què està constituïda.

L'artista ha declarat que "és un plaer i em plena de satisfacció pensar que la meua obra forme part del patrimoni artístic de la meua ciutat natal, Xàtiva. És una forma de tornar-li a la ciutat tot el que m'ofereix contínuament: la llum, els colors, les sensacions. Tots els impulsos que m'ha brindat per i per a sempre, que m'inspiren en la tasca de la creació".

David Vila és doctor en Belles Arts per la Universitat Miguel Hernández, d'Alacant. Professor d'Escultura en la Facultat de Belles Arts d'Altea, Vila està especialitzat en fosa artística. La seua formació ha estat constituïda per estances en diferents centres artístics, com ara la Facultat de Belles Arts d'Altea, pertanyent a la Universitat Miguel Hernández, l'Accademia di Belle Arti di Roma i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de La Laguna.

Vila és docent e investigador en Belles Arts i ha participat en projectes d'investigació de diversos tipus, destacant-ne els que s'ocupen del desenvolupament tècnic dels processos artístics. És membre del Grup de Recerca FIDEX (Figures de l'Excés i Polítiques del Cos), on desenvolupa una línia de treball en torn al concepte d'identitat, abordant qüestions essencials d'estudi del propi cos.

Treballa principalment en l'àmbit de l'escultura, però complementa la seua obra amb altres disciplines com la fotografia o la performance, utilitzant la instal·lació com a mètode expositiu de manera recurrent. La seua trajectòria artística l'ha dut a participar en nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a nivell nacional com internacional.

Categorías de la noticia

Otras noticias en En Valencià

Un 18 % de les xiquetes i xiquets participants han sigut menors de 4 anys
Amb els resultats d´un estudi es pot comprovar que es una ciutat cada vegada més conscienciada i implicada en qüestió de reciclatge

Otras noticias en sucesos

El joven de 21 años detenido este domingo después de haber dado supuestamente un paliza con un palo a su novia de 17 años en la localidad valenciana de Torrent y que poco después pasó a disposición judicial ha ingresado ya en prisión
Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.