Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CULTURA

L'exposició 'Sagunt, ciutat discapacitada?' dona començament a la Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Durant tota la setmana se succeiran actes a la ciutat amb motiu d'este esdeveniment que se celebra en tota Europa i que finalitzaran el diumenge amb una eixida amb bicicleta pel nucli del Port de Sagunt
REDACCIÓ - 17/09/2019
Exposició Exposició "Sagunt ¿ciutat discapacitada?". EPDA
La Setmana Europea de la Mobilitat ha començat amb la inauguració de la mostra fotogràfica 'Sagunt, ciutat discapacitada?' de la Federació Veïnal de Sagunt i de l'Associació de Veïns La Victòria en la Plaça Major. L'exposició mostra a través de diferents fotografies de la ciutat les diferents barreres invisibles que la ciutadania amb mobilitat reduïda o cega troba a Sagunt, segons explica la presidenta de la Federació Veïnal de Sagunt, Marisa Esquer. Les fotografies estaran exposades fins al diumenge 22 de setembre.

El delegat de Mobilitat Urbana, Javier Raro, ha declarat que l'exposició mostra deficiències d'accessibilitat de la ciutat, moltes d'elles corregibles "i que intentarem a poc a poc millorar perquè la vida de la ciutadania puga ser la millor possible ja que en la nostra responsabilitat està fomentar la mobilitat sostenible i treballar perquè la nostra ciutat siga més accessible".

Per altra banda, el regidor de Manteniment, Pepe Gil, ha explicat que malgrat que moltes de les diferents barreres que es mostren en les fotografies estan identificades i pendents d'actuar "algunes són molt difícils de resoldre". Amb tot i això, ha demanat que facen arribar la petició al departament perquè es puga actuar al més prompte possible i ha recordat que l'Ajuntament de Sagunt inverteix a millorar l'accessibilitat de la ciutadania "però que sempre és insuficient".

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que esta exposició "dona en el clau a mostrar les dificultats que es troben moltes persones per a tindre una vida normal com la resta de la ciutadania". Moreno ha declarat que malgrat que l'exposició és crítica amb l'Ajuntament, "és absolutament necessària per a fer-nos autocrítica i per a vore tot el camí que queda per recórrer i així durant els pròxims quatre anys poder continuar avançant respecte a la mobilitat i accessibilitat en el nostre municipi".

A l'acte, a més de membres de les diferents plataformes que col·laboren en els actes de la setmana, també ha assistit la regidora de l'Equip de Govern, Mª Josep Soriano.

A la inauguració de l'exposició li ha seguit la projecció del documental Sobre ruedas i el posterior debat sobre La tirania de l'automòbil en el Centre Cívic Antic Sanatori, amb la col·laboració de l'Associació Cultural Nautilus.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2019 continuarà dimecres, 18 de setembre, amb un acte sobre Bicicletes a la ciutat en el Centre Cultural Mario Monreal. A partir de les 19 h es projectarà el documental Bicicletas vs coches i tindrà lloc un debat. Dijous, 19 de setembre, els xiquets i xiquetes disfrutaran d'activitats d'esta setmana dedicada a la mobilitat urbana en una Jornada sobre Mobilitat i Accessibilitat que tindrà lloc en la plaça Cronista Chabret a partir de les 19 hores.

D'altra banda, divendres 20 de setembre se celebrarà el Dia Sense Cotxes. Per este motiu el Servei Urbà de Viatgers serà gratuït per als usuaris que l'utilitzen. A més, eixe dia a partir de les 19 hores la Casa Cultural Capellà Pallarés acollirà l'acte Per una accessibilitat universal amb la projecció de tres curtmetratges, una taula de debat sobre accessibilitat i una actuació dels Amics de la Guitarra.

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat conclouran diumenge 22 de setembre amb una eixida amb bicicleta pel Port de Sagunt per a tot el públic. Tot aquell que participe en la marxa, que començarà a les 9.30 hores des del Triangle Umbral, tindrà l'oportunitat de guanyar una bicicleta que se sortejarà al final del trajecte, entre altres premis. Tots els actes estan organitzats per l'Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria de Mobilitat Urbana, i per la Federació Veïnal de Sagunt, i compten amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa Sagunt, de l'Associació Cultural Nautilus i de l'empresa AVSA, així com del Moviment MOUV18 que engloba a la Federació Veïnal Sagunt, Discamp, Avocam, UDP, ADMPI, Iaio Flautes, Amics de la Guitarra i Dones de Baladre.

La Setmana Europea de la Mobilitat, de la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica és coordinador nacional, és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant els responsables polítics com els ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Esta iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El 22 de setembre se celebra a més l'esdeveniment 'La ciutat, Sense cotxe!', origen d'esta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l'augment del trànsit a les ciutats.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Se espera que próximamente se establezca una normativa estatal que regule este tipo de vehículos de movilidad personal

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.