Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MANCOMUNITAT DEL CARRAIXET

L'Horta i el Carraixet es convertixen en escenaris turístics

Bloggers, guies i organitzadors d'esdeveniments participen en la i jornada de descobriment de l'horta de la mancomunitat del Carraixet
M. J. ROS - 10/10/2018
Els assistents a la primera jornada pogueren recol·lectar verdures del camp per al taller de paella que va impartir l?empresari Toni Montoliu a Meliana. / epda Els assistents a la primera jornada pogueren recol·lectar verdures del camp per al taller de paella que va impartir l?empresari Toni Montoliu a Meliana. / epda
La Mancomunitat del Carraixet va organitzar recentment la seua I Jornada de Descobriment de l'Horta, entorn a aquest espai natural i la paella valenciana. Aquesta activitat s'engloba dins de les accions a desenvolupar enguany en el Pla de Dinamització i Governança Turística que concernix a l'entitat i als municipis adherits.
Esta és només una de les accions que la Mancomunitat vol realitzar amb l'objectiu que l'Horta i el Carraixet es convertisquen en escenari turístic de referència. Els assistents a la jornada van ser bloggers, transmissors del missatge a través de xarxes socials, i també receptors turístics, que van poder relatar les seues impressions com a experts en el sector.
Toni Montoliu, empresari que posa en valor la cultura valenciana i el producte agroalimentari basat en l'horta, va ser l'amfitrió del dia, acollint a tots els presents en la seua Barraca. Abans d'arribar a ella, Vicente Ruiz, historiador valencià, va conduir al grup participant en este jornada per llocs històrics de Meliana. En la Barraca de Toni Montoliu, els assistents van recol·lectar les verdures del camp que a continuació utilitzarien en el taller de paella. A més, van passejar amb carro i van visitar diverses barraques museu.
Les pròximes jornades seran el 18 d'octubre, el 23 d'octubre i el 5 de novembre.
La segona jornada serà sobre l'horta i el regadiu i tindrà lloc a Godella i Moncada. L'agricultura ecològica té cada vegada més pes a l'horta de València. Visitaran l'hort d'un llaurador de Godella, que ens informarà sobre l´agricultura ecològica, i veuran els diferents productes de temporada. La sèquia de Moncada és la proveïdora d´aigua del territori, a la Casa Comuna de Moncada podran aprendre sobre el singular sistema de regadiu.Finalment, visitaran a una alqueria, que és una escola-taller, per a veure una recreació de les estades d'una casa tradicional valenciana, conèixer el sistema de reg, d'extracció de l'aigua i emmagatzematge dels productes per a la seua conservació.
La tercera jornada, dedicada a la xufa i l'orxata, tindrà lloc a Alboraia. En esta jornada coneixeran per què la xufa de València gaudix del màxim reconeixement mundial. Visitaran una fàbrica d'orxata artesana i un taller on aprendran com s'elabora aquest preat suc. Descobriran el territori on es conrea la xufa, el seu sistema de regadiu i la seua història.
La quarta serà una jornada de Cicloturisme amb una ruta per tots els pobles adherits al pla. Este dia participaran en una ruta interpretativa del patrimoni dels municipis adherits al Pla. Un guia els acompanyarà en el descobriment de la història de l´horta de València. Coneixeran el Palauet de Nolla i la seua fàbrica; el museu de l´horta de Almàssera, el Castell d´Albalat dels Sorells, el barranc del Carraixet i les construccions tradicionals valencianes de l'horta.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

El Alcalde de la localidad, Juan Antonio Sagredo y la Reina de las Fiestas, Cecilia Calderón Edo, acompañaron al humorista valenciano en el balcón del Ayuntamiento
Desde las 11 hasta las 13 horas del día lunes 12 de agosto, en el punto playa accesible del sur de la costa de Puçol, se ha celebrado el segundo taller de este verano de reciclaje para niños y niñas organizado por la Generalitat y las principales asociaciones de reciclaje de la industria

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.